Label 10

Latest Post

LAPORAN KHAS !! PELAJAR MELAYU ISLAM MENGEMIS D NEGERI PAKATAN HARAMJADAH !!?

Written By AAKJ on Wednesday, August 31, 2011 | 6:55 PM



Tengah hari tadi aku bawak mak aku shopping raya ke bandaraya jajahan Fuckatan, Shah Alam. Aku singgah di stesen minyak dekat Hotel Concorde. Di stesen minyak tu, aku tengok ada dua orang budak pelajar sekolah tahfiz sedang berdiri di tepi kereta pelanggan sambil mengunjukkan kalendar dan memegang buku resit. Aku kata mereka dari sekolah tahfiz kerana mereka memakai t-shirt tertulis nama sekolah tersebut, bukan la aku main teka saja..Aduh, belas sungguh rasa hati aku melihat muka budak-budak tu yang berumur lingkungan 9 dan 12 tahun berdiri tengah panas tu. Bayangkan di bulan puasa macam ni...kita yang tua bangka ni pun perit tekak bila terdedah sikit kat tengah panas, apa lagi budak-budak macam tu yang terpaksa berdiri berjam-jam meminta derma macam tu. Mak aku hulur sedikit duit pada salah sorang budak tu, walaupun aku nasihatkan mak, tak usah buat gitu. Aku banyak kali dengar, bebudak tahfiz ni dipergunakan oleh oleh pihak tertentu untuk mengaut keuntungan, dengan alasan melatih mereka berniaga dan menguji ketahanan, kesabaran dan kejujuran budak-budak tu. Tapi kata mak aku, biarlah, mak sedekah kat budak tu, harap Allah lindungkan mereka dari kezaliman pihak yang tidak bertanggungjawab. Takpelah mak.....
Sampai kat depan SACC Mall, lagi sekali aku terjumpa bebudak dari sekolah yang sama sedang menjual surah yassin. Yang ini lagi aku bebal, dah la tubuh badan mereka lebih kecil dari yang aku jumpa kat stesen minyak tadi, mereka berdiri di tengah-tengah padang letak kereta yang sangat panas. Sungguh tak berhati perut la pihak sekolah yang memaksa bebudak macam ni mintak derma kat orang ramai. Kenapalah diseksa budak-budak ni di bulan puasa macam ni. Diorang ni sepatutnya berada di asrama, bertadarus, berehat atau belajar. Aku tengok bebudak ni keletihan dan lesu aje. Ada di antara mereka ini anak-anak yatim, patut ke keringat anak-anak yatim diperah dan dizalimi macam ni? Orang dewasa pun tak sanggup berdiri tengah panas macam ni. Zalim sungguh.
Kononnya mengajar budak-budak ni berniaga. Tapi, disediakan resit derma yang siap tertulis nilai RM5 dan RM10. Lepas tu, sesiapa yang menderma akan dihadiahkan kalendar, surat yassin atau minyak angin. Tidak berlakupun prinsip berjual beli. Apa maknanya ni? Berniaga atau mintak sedekah? Sapa yang beri permit kepada sekolah tahfiz ini untuk menggunakan bebudak meminta derma? Ada pihak yang nampaknya nak mendidik bebudak Melayu Islam jadi peminta sedekah...tapi kita dibutakan oleh perasaan belas kasihan. Tanpa disedari, pihak lain yang mengaut keuntungan. Bagaimana kebajikan bebudak ini? Panas hati aku meruap-ruap di tengah hari bulan puasa ni...
Dah beberapa kali isu ini disiarkan dalam suratkhabar. Aku tengok bila heboh sikit, ada la kurang sekejap, tapi tak lama kembali berleluasa. Kerajaan negeri Selangor, Kedah dan Kelantan, sila ambil perhatian sebab bebudak tahfiz ni kebanyakannya datang dari negeri yang diperintah oleh PAS dan Pakatan. Aku tak nampak budak Cina atau India yang buat kerja mintak derma ni, yang aku nampak bebudak Melayu je. Risau  sungguh aku memikirkan nasib bangsa Melayu. PAS memang buta-buta je jadi keldai DAP. PKR pulak perasan bagus. Kalaulah Pakatan Haram yang didominasi oleh DAP komunis memerintah negara, nescaya jadi bangsa peminta sedekah dan miskinlah bangsa Melayu selama-lamanya...nauzubillah...
TQ UJANG RANGGI

PAPAGOMO-SOMALIA !! VIDEO DOKTOR KITA MERAWAT MANGSA YG BARU KENA TEMBAK !!

Humanitarian Assistance Somalia - Video Mangsa Tembakan Tentera Al Shabab Dirawat Pasukan Perubatan Malaysia

Wednesday, August 31, 2011


Nasib kanak kanak jika tidak dirawat
segera telinga nya akan dipotong.


Semalam pasukan perubatan Kelab Putera 1 Malaysia menjalankan misi bantuan kepada pesakit disekitar Bandar Mogadishu Somalia yang mana bantuan diberikan di Hospital Pakar Dar Shifa.


Kaunter Pendaftaran Pesakit

Mereka yang kurang berkemampuan yang mana hidup merempat turut diberikan rawatan secara percuma dan turut diberikan suntikan vaksin. Turut mendapat rawatan adalah pesakit di Hospital pakar Dar Shifa yang terlantar disana.


Sebilangan Pesakit yang sedang menunggu Giliran

Untuk makluman Hospital pakar Dar Shifa ini merupakan satu satunya hospital pakar dalam bandar Mogadishu. Walaupun namanya pakar namun tidaklah seperti apa yang tertulis diatas kertas kerana kedaifan menyelubungi hospital tersebut.



Gambar Gambar sekitar di Hospital Pakar Dar Shifa yang mana para Doctor Misi Sukarelawan kelab Putera 1 Malaysia melakukan khidmat mereka kepada para pesakit:






Hari ini difahamkan para doctor Misi Kelab Putera 1 Malaysia akan merawat kira kira 500 orang mereka yang merupakan pelarian dalam bandar Mogadishu di Hospital Dar Shifa ini. laporan lanjut akan menyusul.


Vide Lelaki ini cedera ditembak tentera Al Shabab

Betapa untung kita di Malaysia, Hospital kerajaan yang serba lengkap dan canggih hanya mengenakan bayaran RM1 buat para pesakitnya. Jika kes kes Kronik pula harganya adalah amat rendah sama sekali.

belum lagi kita kira dengan apa yang dilakukan Dato Seri Najib Razak melalui Klinik 1 Malaysia yang ditempatkan dikawasan penduduk padat yang mana ianya memberikan satu khidmat yang baik buat rakyat Malaysia.

Inilah hakikat sebenar dalam kehidupan, bila kita sampai ke tempat orang baru kita tahu betapa untungnya kita hidup dibumi bertuah Malaysia tercinta.

Untuk Gambar Menarik Layari Papa Gomo World Fotopages
ataupun Facebook Papa Gomo Jahat

17 XXX !! KEMPEN "SAFE SEX" D BUAT DALAM JAMBAN !! gilOO posO 6 NIH!!



AIDS graffiti HDfrom Stephane Pivron


wOO KAK JIJAH TERSASUL ATAU LUAHAN HATI !! JIJAH SIAM TAHU ANWAR DALAM VIDEO ?!!

Di bawah ialah skrip temuramarah Wan Azizah Dan MalaysiaKini mengenai isu video lucah Anwar Ibrahim. Di antaranya:-


Takkan satu lagi?

Jawapan Wan Azizah menimbulkan seribu satu pertanyaan. Apakah Wan Azizah pernah menonton video selain daripada China doll yang menjatuhkan maruah Anwar Ibrahim?
SUMBER MIM

LOYA !! HASAN ALI KENA "DELETE" D HARI RAYA !!

foto di atas adalah barisan exco pakatan selangor dalam sesi bergambar sempena hari raya.

mana pergi hilangnya 2 lagi exco ?
hasan ali takde ?
rodziah ismail pun takde ?

kalau nak ulas pasal hasan ali mungkin ramai dah tahu akan konflik jiwa raganya tatkala berdepan dengan penyangak dalam exco kerajaan negeri.

jadi apa pula halnya dengan rodziah ismail, adun batu 3 di parlimen shah alam ?

kalau nak ikutkan publisiti dan glamer, inilah masanya exco rodziah mengambil peluang untuk menonjolkan keterampilan diri .

kalau korang nak tahu, rodziah memang tak ngam dengan sorang lagi exco kerajaan selangor iaitu yakop sapari.

rodziah adun batu 3.
yakop sapari adun kota anggerik.
ahli parlimennya (shah alam) pula kalid gereja.

dalam pertembungan pemilihan pkr, rodziah telah mencabar yakop sapari untuk merebut kerusi ketua bahagian pkr shah alam.

rodziah kalah dan  malu besar.

pasal dendam dua kumpulan rodziah dan yakop tak pernah padam.

rodziah gunakan alasan yakop bukan ahli pkr shah alam.kempen rodziah kata yakop ahli pkr puchong.

pembunuhan karektor yang dilakukan oleh rodziah telah menyebabkan kumpulan yakop sapari mengamuk lalu melanyak rodziah sampai kalah.

bukan setakat itu.

pertembungan rodziah dan yakop adalah siri kesinambungan dendam lama.

dendam antara puak abim dan jim.

rodziah adalah orang kuat jim.
yakop sapari pulak orang kuat abim.

denga cerita, rodziah takkan terpilih menjadi calon adun batu 3 pada pru ke 13 nanti.

yakop punyai kuasa mutlak di shah alam. berkemungkinan besar yakop akan meletakkan orang kuat nya ( abim) iaitu dr daroyah ataupun adnan jambori sebagai proksi calonnya di dun batu 3.

kalid gereja samad kabarnya sudah berkira-kira untuk cabut lari daripada mempertahankan kerusi parlimen di shah alam.

parlimen yang bakal kalid samad masuk, ialah kota raja.

justifikasinya mudah. nama kalid gereja di shah alam sudah menjadi busuk  dikalangan majoriti penduduk melayu di shah alam.

kalid nak cabut ke tempat yang ada mix pengundi. selamatlah dia.

kalid gereja dikabarkan berjanji kepada YDP pas kota raja yang baru, cikgu jaafar untuk menjadi calon dun pada pru ke 13 nanti.

dengan syarat, cikgu japar buat kerja untuk halau keluar dr mariah, ahli parlimen kota raja sekarang.

kalid gereja calon parlimen kota raja.
cikgu japar calon dun sri andalas.

manakala azmizam akan menggantikan suhaimi shafie di sri muda. suhaimi shafie sudah boleh mengucapkan good bye kepada politik pasal kesnya dengan sultan selangor.

kes kat subang,kapar,klang dll lagi kacau. nantikan ceritanya.

TERKINI !! SENARAI SYUHADA BUKIT KEPONG YG D BUNUH & D BAKAR HIDUP2 !!

Bukit Kepong 23 Februari 1950


Sempat bergambar sebelum diserang Komunis.


Anggota keselamatan yang terkorban.
Kemusnahan Balai Bukit Kepong.
 
Peristiwa Balai Polis Bukit Kepong adalah kesan kekejaman pengganas komunis semasa keadaan darurat selepas Perang Dunia II. Dalam kejadian tersebut balai polis Bukit Kepong23 Februari 1950. diserang oleh segerombolan 180 orang pengganas komunis bermula sekitar jam 5.00 pagi.
Dalam kejadian tersebut, para anggota polis berjuang habis-habisan sehingga seorang demi seorang gugur. Dua orang isteri anggota polis marin turut mengangkat senjata apabila mendapati suami mereka terkorban dan mereka terus bertempur bersama anggota-anggota lain sehingga kehabisan peluru.
Dalam mempertahankan balai polis Bukit Kepong, 17 orang anggota telah terkorban.

Muhammad Indera atau Mat Indra (tengah) dengan anggota seramai kira-kira 200 orang telah mengetuai serangan ke atas Balai Polis Bukit Kepong yang hanya mempunyai 25 orang pada pukul 4.15 pagi 23 Februari 1950. Sumber anakmuar.com

Mereka yang terbunuh dalam pertempuran

Anggota Polis
  1. Sarjan Jamil Mohd Shah (KPB Bukit Kepong)
  2. Koperal Mohd Yassin Haji Wahab (T/KPB Bukit Kepong)
  3. Lans Koperal Jidin Omar
  4. Konstabel Hassan Osman
  5. Konstabel Hamzah Ahmad
  6. Konstabel Jaafar Hassan
  7. Konstabel Muhamad Jaafar
  8. Konstabel Marin Ibrahim Adam
  9. Konstabel Abu Mohd Ali
  10. Konstabel Abu Kadir Jusoh
  11. Konstabel Marin Awang Ali
  12. Konstabel Marin Basiron Adam
  13. Konstabel Tambahan Mohd Top Lazim
  14. Konstabel Tambahan Jaafar Arshad
Polis Bantuan
  1. AP Samad Yatim
  2. AP Mahmood Saat
  3. AP Ali Akop
  4. AP Othman Yahya
Keluarga Anggota
  1. Allahyarhammah Fatimah Yaaba - isteri kepada Konstabel Marin Abu Bakar Daud
  2. Hassan Abu Bakar - anak lelaki kepada Konstabel Marin Abu Bakar Daud
  3. Allahyarhammah Saadiah - isteri kepada Konstabel Abu Mohd Ali
  4. Allahyarhammah Simah Abu - anak kepada Konstabal Abu Mohd Ali
Anggota Polis Bantuan (AP) dan Pengawal Kampung yang terkorban dalam pertempuran diluar balai polis
  1. AP Redzuan Alias
  2. Embong Lazim
  3. Mendiang Koh Ah Cheng
TQANTIK

PAPAGOMO-SOMALIA : ERTI HARI RAYA DAN MERDEKA BAGI MEREKA !!


 


Syukur Bukan Ibu Kita


Video diatas merupakan gambaran yang sebenar di Hospital Darul Shifa yang mana disini pelarian yang berada di Mogadishu ditempatkan dalam menerima bantuan dari pasukan Sukarelawan Malaysia.

Hari ini kami akan ke Kem pelarian terbesar di Mogadishu iaitu kira kira 30 ribu pelarian ditempatkan disitu. Laporan lanjut akan Gomo susuli.

Jadikan video diatas satu kesedaran buat kita rakyat Malaysia yang menyambut kemerdekaan ke 54 hari ini. Hanya 3 tahun jarak memisahkan Kemerdekaan kita dan Somalia namun itulah yang berlaku di Somalia negara bergolak akibat perang saudara kerana kuasa politik yang menjadi rebutan.
 


Petang semalam para sukarelawan Kelab Putera 1 Malaysia menuju ke Hospital Darul Shifa yang terletak kira kira 2 kilometer dari Hotel penginapan. Walaupun hanya 2 kilometer namun untuk sampai ke sana kami terpaksa mengambil masa kira kira 10 minit perjalanan ekoran keadaan jalan dan juga kawalan keselamatan dari pihak tentera Sementara Somalia.

Sampainya kami disana memang mengharukan apabila kanak kanak dan para kaum wanita telah berkumpul untuk menerima bantuan dari kami sukarelawan dari Malaysia. Keadaan mereka membuatkan beberapa sukarelawan kelihatan Hiba dan ada wartawan yang mengeluarkan air mata melihat keadaan mereka pelarian Somalia.




Untuk makluman mereka yang diberikan bantuan di Hospital Darul Shifa merupakan pelarian yang datangnya luar dari bandar Mogadishu. Mereka ini melarikan diri dari pihak Al Shabab tentera Radikal ala Al Qaeda yang kini berperang dengan kerajaan sementara Somalia.



Dato Azeez Rahim ketua misi menyampaikan sumbangan berupa kain pelikat, tudung, selipar dan juga wang sekitar 100 ribu Somalia yang mana dalam mata wang kita sekitar RM30.





Kanak kanak diberikan gula gula, biskut dan juga kurma bagi menghiburkan hati mereka yang dilihat kelihataan kusut dan tidak ceria walaupun hari ini adalah merupakan hari Raya Aidilfitri.


Gomo juga agak tersentuh perasaan ini memandangkan belum pernah melihat sebegini daif kehidupan seorang umat manusia. Di Malaysia jangan kita harap untuk dapat berjumpa dengan keadaan sebegini kerana siapa sahaja di Malaysia cukup makan dan pakai malah tidak ada yang merempat melainkan orang Gila.


Hari Raya Aidilfitri yang kita sambut dengan begitu hebat tetapi disini keadaannya cukup berbeza apabila dalam keadaan berperang dan kebuluran mereka rakyat Somalia terpaksa mencari hasil demi alas perut mereka berbanding baju dan kasut raya.


Banyak kali Gomo cuba renungkan jika orang melayu terus terusan berpecah apakah kita akan jadi seperti ini? Gomo sudah ke Vietnam, Cambodia, thailand, Indonesia dan dinegara negara ini suasana nya cukup jauh berbeza dengan Malaysia.


Orang Melayu bumiputera yang merupakan penduduk tanah Melayu lebih berjaya berbanding rakyat negara yang Gomo telah pergi. Dinegara lain yang Gomo maksudkan penduduk asalnya adalah miskin dan tidak menguasai walaupun dari aspek Politik.

Apatahlagi di Somalia ini yang satu bangsa satu ugama namun akibat perbedaan Politik menyebabkan mereka berperang dan berpecah belah sehinggakan rakyat menjadi mangsa. Apakah Melayu akan menjadi begini bila kita terus bertelagah angkara politik?

Renung renungkanlah......



Gambar Gambar Menarik sila layari Album Papa Gomo Jahat DISINI

tqpapagomo

SHOCK PUBLIC !! KENCING GERABAK !! SX !!

Public Toilets In Europe.

woO !! 5 TERBAIK D DUNIA..MALAYSIA ??

5. Kopassus


Formed in 1952, the Indonesian Army’s feared special forces group quickly established a bad name for themselves by spearheading government military campaigns.
Famous ops: In 1981, an Islamic extremist group hijacked Garuda Flight 206. After the aircraft landed, Kopassus commando executed a fast-paced operation, killing three hijackers and freeing 50 passengers.


4. Sayeret Matkal


The elite special forces of the Israeli defence force are experts in small arms, martial arts and gathering intelligence from deep behind enemy lines. These days they’re kept busy with counter-terrorism gigs and hostage rescue.
Famous ops: Best known for Operation Entebbe, a rescue mission to free hostages held on Air France flight 139 at Uganda’s Entebbe Airport in 1976. One Israeli soldier, 45 Ugandan soldiers, six hijackers and three hostages were killed in the operation, which at least managed to free 100 hostages.


3. The Kaibiles


Guatemala’s fearless counter revolutionary commando forces are experts in jungle warfare and counter insurgency ops. Established in 1975, their motto is, “If I advance, follow me. If I stop, urge me on. If I retreat, kill me.”
Famous ops: Eight Kaibiles were killed and five wounded in an ambush in Congo as part of a UN peacekeeping force. The dead soldiers were part of a botched operation to capture the deputy commander of Uganda’s Lord’s Resistance Army.


2. Alpha Group


Russia’s trigger-happy counter-terrorist squad of 700 hardcore dudes, formed in 1974 and survived despite the collapse of the Soviet Union.
Famous ops: The 2004 Beslan school hostage rescue crisis, where 1200 hostages were held by Chechen separatists ended with 31 dead terrorists. A good result except they also terminated more than 350 civilians.


1. U.S. Navy SEALs

The United States Navy SEa, Air and Land (SEAL) teams are renowned for their ability to work underwater and deal with special reconnaissance, counter terrorism, hostage rescue and unconventional warfare.
Famous Ops: A team authorised by Barack Obama killed Osama bin Laden in his compound in Pakistan. Three Navy SEALs also killed three Somalian pirates when they held a captain hostage.

15SX !! ZINA BEBAS BERLAKU BILA ADUN YG BERZINA KHALWAT DGN BINI ORANG MASIH BEBAS !!

Can You See It?

PERATI ELOK2...tuiHHH ZINA BEBAS !!

UPDATES !! JADI KE PADERI GAY NI KAWIN HARI NI ?? !!

Paderi gay yang mahu kahwin pada Ogos 31


Reverend Ouyang Wen Feng ialah seorang gay warga Malaysia yang akan berkahwin dengan pasangan lelakinya di Amerika Syarikat pada Hari Kebangsaan kita.


Rev Ouyang seorang bekas wartawan yang pernah menulis kolum di akhbar Sin Chew Daily selama lapan tahun. Dalam setahun dua ini pula, dia telah menyumbangkan berpuluh-puluh rencana kepada Malaysiakini.
Antara lainnya, Ouyang menulis bahawa orang Malaysia adalah homofobia. Dia juga menggesa supaya dimansuhkan undang-undang negara berkaitan tingkahlaku jenayah yang disifatkannya sebagai menindas amalan homoseks.
Selain melangsungkan upacara perkahwinannya di New York tulat, Ouyang juga merancang hendak mengadakan jamuan makan malam perkahwinan di Malaysia pada tahun depan.
Posting ini tidak ingin berbincang tentang komuniti gay ataupun larangan agama terhadap hubungan sejenis.
Sebaliknya saya hanya ingin meninjau apakah reaksi mereka yang paling lantang menyokong ajaran sesat Teko di Langit (fahaman Malaysian First DAP).
Polemik Malaysian First menuntut setiap orang Malaysia wajib mengaku dirinya Malaysian First. Lalu identiti bangsa dan agama tidak boleh diletakkan sebaris dengan pengenalan diri sebagai seorang Malaysian.
Lim Kit Siang, Lim Guan Eng, Hannah Yeoh, Tony Pua dan juak-juak mereka tak habis-habis mencemuh timbalan perdana menteri Muhyiddin Yassin apabila beliau memandang dirinya Malay First.


Para pembaca Malaysiakini pengikut tegar DAP yang cuba memaksa semua orang mengikut acuan Malaysian First jugalah yang paling kuat memberi sokongan kepada Ouyang serta ‘political statement’nya sengaja memilih Ogos 31 sebagai tarikh hari perkahwinan.
Hendak saya ajukan satu soalan mudah sahaja. Ia begini:

Adakah mereka yang menyokong Malaysian First dan pada masa yang sama menyokong tindakan Ouyang beranggapan bahawa paderi itu mampu bergelar Malaysian First, yakni membelakangkan lain-lain identiti diri (misalan fitrah seksualnya) dan mengutamakan faktor kewarganegaraannya?

DAP terlalu ghairah mencabar supaya semua mesti menggelar diri Malaysian First. Namun penyokong DAP yang memberi sokongan padu kepada Rev Ouyang akan menepis cadangan bahawa mungkin dia sebenarnya Gay First, Christian Second dan Malaysiannya entah pada takuk yang ke berapa.

TQHELENANG

17SX !! NO ZINA OR LIWAT DALAM KENDERAAN AWAM D THAILAND !! woO !

Xsitefun.com - Xsitefun.com

LAPORAN KHAS PAPAGOMO-SOMALIA-KP1M !! 3 TAHUN JE BEZA MERDEKA !!

Humanitarian Assistance Somalia MERDEKA DAY - Hanya 3 Tahun Membezakan Malaysia Dan Somalia

Tuesday, August 30, 2011




Selamat Hari Kebangsaan yang ke 54 buat negaraku Malaysia yang tercinta. Sesungguhnya Bumi Bertuah Malasyia adalah Bumi yang ku sayang dan ku kasih.

54 tahun negara kita Merdeka dan banyak pencapaian yang membanggakan kita rakyat Malaysia. Sejak Merdeka kita orang Melayu, Cina, India dan lain lain bangsa bersatu hati dalam membangunkan negara. Semua pihak terlibat dalam membangunkan negara Malaysia ini dan tidak ada satu pihak pun boleh menyatakan bahawa pembangunan yang ada di Malaysia hari ini adalah hasil dari satu bangsa sahaja.

Itulah keunikan Malaysia negara kita yang tercinta, semua bangsa bersatu hati dalam membangunkan Ekonomi negara sehingga Malaysia dikenali seluruh dunia malah rakyat negara asing melihat Malaysia sebuah negara yang sesuai buat pelaburan mereka.


Tetapi tahukan anda bahawa negara Somalia mencapai kemerdekaan pada 1 Julai 1960 iaitu 3 tahun selepas negara kita Malaysia Merdeka. Dan apa yang ada pada hari ini di Somalia adalah tidak langsung mengambarkan sebuah negara yang Merdeka.








Perpecahan antara mereka dalam perang saudara yang berlanjutan sejak 1991 menjadikan rakyat Somalia daif dan mengalami beratus ribu kematian akibat tembakan, kebuluran dan juga penyakit.




Bayangkan jika ianya berlaku di Malaysia sepertimana keadaan yang berlaku di Somalia ini apa akan berlaku pada anda dan anak cucu cicit anda? Gomo sendiri tidak dapat membayangkan jika ianya berlaku dalam Malaysia.









Bayangkan hanya 3 tahun jarak yang membezakan antara Kemerdekaan Malaysia dan Somalia namun begitu jauh jurang pencapaian yang ada diantara Malaysia dan Somalia. Kunci dalam perbedaan ini adalah perpaduan yang kita rakyat Malaysia ada dan tidak pada rakyat Somalia.




Di Hari Merdeka ini Gomo pinta agar seluruh rakyat Malaysia tidak mengira agama, bangsa bersatu padu dalam membangunkan negara. sudah 54 tahun kita Merdeka dan selama ini kita aman dan tenteram malah ekonomi buat kita semakin hari semakin meningkat.


Apakah kita ingin menjadi seperti Somalia yang bergolak?


renung renungkanlah wahai rakyat Malaysia, Bangga lah kita sebagai rakyat Malaysia kerana tidak ada bumi lain yang sanggup menerima kita selain dari Malaysia tanah Tumpahnya Darahku
TQPAPAGOMO
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. AAKJ World - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger