Label 10

Home » , , » Boikot Barangan Cina : Serangan Harus Berterusan Dari Semua Sudut

Boikot Barangan Cina : Serangan Harus Berterusan Dari Semua Sudut

Written By AAKJ on Friday, May 24, 2013 | 1:00 PM



setakat 24 februari 2012, jumlah AHLI UMNO adalah 3.34 juta ahli.

maklum balas melalui email,sms,bbm yang aku terima mengenai kempen ini adalah cukup mengujakan..

ahli umno antara yang paling ramai telah memulakan langkah sabotaj peniaga cina..


ahli umno yang sebegini punya ramai sudah sewajibnya memulakan langkah awal BOIKOT KEDAI CINA SAMPAI BANKRAP..


gerakkan kempen di kalangan ahli umno ini melalui FB,BLOG,TWIT,SMS,EMAIL DLL..


harus diingat kita wajib melakukan perkara ini dengan cukup konsisten, teratur,kemas dan punyai ketahanan mental yang lasak dan berada dalam skala luar biasa..


ahli umno yang berjuta ini wajib memahami falsalsah hidup anai-anai..


anai-anai memakan kayu dari dalam.
secara perlahan namun cukup teratur.
bermula di pangkal, anai-anai kemudiannya menyerang di hujung..


dari dalam kayu mulai reput.


bila tiba saatnya, kayu yang begitu ampuh dan kuat itu AKHIRNYA akan hancur reput dan lantas tumbang menyembah bumi..


inilah sikap anai-anai yang perlu dicontohi oleh 3.34 juta ahli umno untuk menghancurkan ekonomi cina dari dalam...


bagaimana sepohon kayu yang kuat boleh tumbang dek kuasa anai-anai, begitulah juga yang perlu kita lakukan untuk tumbangkan ekonomi peniaga cina yang tidak mengenang budi ini once and for all..

Share this article :

+ comments + 6 comments

Anonymous
May 24, 2013 at 2:29 PM

Boikot selagi mampu.....

Banyak juga produk keluaran orang kita...

Tapi Orang Kita pun jangan lah ambil untung banyak-banyak sangat kalau nak bersaing dengan MEREKA.....

Kadang-kadang aku pun nak juga berjimat....
Aku ni jurugambar freelance.... kedai Orang Kita cetak gambar saiz 8R ( RM 10.00 )

Tapi kedai MEREKA hanya ( RM 3.00 ) beza banyak tu.....dah lah pelanggan aku pun Orang Kita je.....perkhidmatan pun nak yang termurah....

Anonymous
May 24, 2013 at 2:44 PM

Bukan brg sahaja..kpd yg berkemampuan seperti pembesar pembesar panglima panglima di mana mana co. MELAYU...ambillah org Melayu di level eks......co. Cina telah lama melakukan diskriminasi terhadap org Melayu. Byk cerita.yg.kita dgr.

Jgn harap mereka mau mengambil org Melayu di level atas..gaji pun berbeza...

Anonymous
May 24, 2013 at 7:35 PM

Utk Melayu Pas pkr..adakah anda merasa diri anda Melayu. Adakah anda menolak boikot ini kerana dianjur oleh ORG MELAYU UMNO. Bahkan mungkin ramai diantara anda berniaga.

Sekiranya kedai anda akan datang bertambah maju..anda bertambah kaya..ramai Melayu dtg ke kedai anda...ingatlah itulah perjuangan org Melayu UMNO.

Pemimpin anda tidak setuju seperti kata mat sabu..org pkr...jadi bukan mereka yg berjuang utk anda.

Kita bukan tak belanja..tapi kita UBAH arah duit.
Duitnya tetap sama di pasaran...ekonomi Malaysia tidak akan merudum.

Anonymous
May 25, 2013 at 7:27 AM

beri nasihat Dan beri harga perbandingan dgn kedai cina supaya dia dpt mencari jalan utk menyaingi harga Di kedai2 cina

Anonymous
May 29, 2013 at 9:01 PM

dah 2 minggu saya boikot barang cina sebelum pergi saya check owner...satu success! BBC!BBC!

Anonymous
June 10, 2013 at 11:58 PM

Teruskan.. semua family sedara mara sepupu sepapat kawan kerja.. kawan lama semua mmg mengikut kempen ni.. usahawan melayu perlu lebih berusaha.. org melayu perlu memberi peluang kepada usahawan kita

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. AAKJ World - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger