Label 10

Home » , » #AnalisisPRU13 : Tsunami Melayu !! Bukan Tsunami Cina !!

#AnalisisPRU13 : Tsunami Melayu !! Bukan Tsunami Cina !!

Written By AAKJ on Saturday, May 11, 2013 | 3:00 PM



Keputusan PRU13 UMNO :

PRU tahun 2008 - Bertanding 117 Kerusi Parlimen Menang 79
PRU tahun 2013 - Bertanding 120 Kerusi Parlimen Menang 88

Mudah saja Allah nak selesaikan masalah 'kebolehpercayaan hidup bersama' antara Komponen Barisan Nasional.

PRU12 sebenarnya pun sama, bukan Tsunami Melayu tolak UMNO..sebenarnya dah bermula gerakan Cina tolak Melayu..cuma UMNO tak kaji betul-betul apa masalah tersirat..hinggakan kita tuding jari pada India..kononnya India total tolak BN..maka PRU13 kaum India kononnya jadi undi penentu..perghHH silap lagi..tapi syukur..Melayu kekal bersama UMNO !!

Cina tolak MCA kononnya Cina yakin dengan parti milik anak beranak Lim Kit Siang dan Karpal Singh..mereka silap besar dan mereka kantoi..!

PRU14 jadi mudah..kita tahu dengan siapa kita berhadapan..no more janji manis pada yang kononnya sebagai undi penentu..

Keputusan MIC :

PRU tahun 2008 - Bertanding 9 Kerusi Parlimen Menang 3
PRU tahun 2013 - Bertanding 9 Kerusi Parlimen Menang 4


Rekod cemerlang PBB Sarawak :

PRU tahun 2008 - Bertanding 14 Kerusi Parlimen Menang 14
PRU tahun 2013 - Bertanding 14 Kerusi Parlimen Menang 14

Rekod cemerlang SPDP Sarawak :

PRU tahun 2008 - Bertanding 4 Kerusi Parlimen Menang 4
PRU tahun 2013 - Bertanding 4 Kerusi Parlimen Menang 4


Apapun aakj tabik hormat pada rakan komponen BN yang lain yang masih kekal percaya pada UMNO seperti UMNO percaya pada u all !! tqtqtq

Share this article :

+ comments + 9 comments

Anonymous
May 11, 2013 at 3:11 PM

Jaga2 diaorg dh buat perancangan lak nak hasut kat sabah n sarawak...harap kerajaan buat yg terbaik.. :)

Anonymous
May 11, 2013 at 3:26 PM

Guna semua kekuatan yg ada untuk mempertahankan negara kita. Jgn tunjuk lembek, longlai, lurus bendul n biarkan org lain buat sesuka hati sebebas2nya. Pertahan n jaga rakyat yg mengundi bn bukan sebaliknya. Jarum halus sentiasa dicucuk musuh utk merosakkn rakyat, pemimpin bn jgn leka. Rakyat bosan nt.

Anonymous
May 11, 2013 at 3:51 PM

Kjaan pon jgn trlalu lembek n lembab dlm menangani fitnah2 yg di wujudkn oleh puak pembangkang...dlm dunia tanpa sempadan ini, wujudkanla 1 mekanisme utk menangani tentera dajjal pakatan spt Red bean army, mungkin ada tentera hijau ataupon tentera dajjal mata satu,.....

usahakan utk menarik balik anak2 muda kite yg tlh trpengaruh dgn dakyah songsang pakatan...Dan DSN tlong jgn trlalu mengalah n menyembah puak pemakan babi lg..kata org buat baik berpada2 lah...yg penting skrg jagalah hati penyokong BN yg setia pada BN selama ini....

Anonymous
May 11, 2013 at 4:15 PM

PR: kerusi Melayu/Islam hanya minoriti (37 out of 89).

BN: kerusi adalah Melayu/Islam adalah 84%(112 out of 133) dan 3x lebih banyak dari Melayu/Islam dalam PR.

PRU13 jelas menunjukkan TSUNAMI Melayu/Islam menolak PAS/PKR.

Anonymous
May 11, 2013 at 5:15 PM

Usahlah ditanyakan apakah bakti Negara kepada kamu,
Tetapi tanyalah apakah bakti kamu kepada Negara?

HIDUP BN
HIDUP MELAYU

Selamat menyambut kelahiran Negara baru:
PERSEKUTUAN TANAH MELAYU (FEDERATION OF MALAYLAND)

Anonymous
May 11, 2013 at 6:12 PM

up kan terus isu pengundi hantu china setiap hari. sampai kita semua nampak tindakan kerajaan.
Johor pun mau jaga. ada sebab kit siang pi sana.
Oil n gas, sama air untuk kegunaan singapore.
Diorang nampak johor ada big money.
up kan isu ni hari2.

Anonymous
May 11, 2013 at 10:22 PM

easy to say.....from now on.....boycott chinese & buy from them last.....punish them with these small cane....pastu.....go to the bigger industry.....we must suppport our own kind....jadilah melayu zaman kerajaan melaka dahulu....pedagang terkenal....perniaga yg cekal....penglima yg handal & yg paling masyhur adalah pentadbir yg gemilang & saksama.....ini menuju kpd pendakwah Islam yg tersohor

Anonymous
May 12, 2013 at 7:37 AM

saya dah mula BCL lepas pru 13...hingga ke hari ini baru saya sedar barang2 Di myden jauh lebih murah Dr yg Di jual Di kedai2 Cina..
Cina babi lahanat...

Anonymous
May 12, 2013 at 8:18 AM

Pertahanan terbaik adalah menyerang. Bn hanya bertahan tanpa serang semula puak yg tk tahu bersyukur tu

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. AAKJ World - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger