Label 10

Home » , , , » #PRU13 : Samsidar Mimpi Jadi Isteri MB Selangor ! Wan Jijah Presiden Kunyit !

#PRU13 : Samsidar Mimpi Jadi Isteri MB Selangor ! Wan Jijah Presiden Kunyit !

Written By AAKJ on Saturday, April 6, 2013 | 2:00 PM‘Khidmat Wan Azizah sudah tidak diperlukan lagi’

Ayat tersirat Anwar Ibrahim ketika mengumumkan bahawa isterinya, yang juga Presiden PKR, tidak akan bertanding dalam PRU ke-13.  Pelik sekali kerana Wan Azizah sebagai Presiden parti tidak mengumumkannya sendiri tetapi membiarkan suaminya mengumumkan bagi pihaknya bagaikan seorang surirumah sejati.  

Namun, tidak mustahil juga pengumuman tersebut dilakukan Anwar tanpa restu Wan Azizah sebagai Presiden, tetapi hanya merestuinya dalam keterpaksaan sebagai isteri.  


Selama ini, Wan Azizah hanya diperlukan untuk meraih simpati rakyat ketika di dalam penjara dan ketika ditimpa skandal seks.  Tugas Wan Azizah ialah untuk menunjukkan pada dunia yang Anwar adalah suami yang baik.  Dengan Anwar sudah keluar penjara dan perkembangan terkini yang menunjukkan bahawa skandal seks bukan faktor utama untuk menghadapi pilihanraya, maka khidmat Wan Azizah wajar ditamatkan sahaja.  

Difahamkan bahawa alasan yang diberi Anwar kepada Azizah adalah untuk mengelak dari dikritik kerana mengamalkan nepotisme.  Cukuplah Nurul Izzah seorang, kata Anwar, Wan Azizah bolehlah menumpukan perhatian kepada cucunya pula.  

Sebenarnya, di kalangan PKR, pengumuman ini sudah dijangka.  Ini kerana, akhir-akhir ini Anwar sering menyifatkan Wan Azizah sebagai gangguan kerana kehadirannya menyebabkan ketegangan di kalangan pemimpin atasan. 

Baca selanjutnya d SINI
Share this article :

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. AAKJ World - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger