Label 10

Home » » TERKINI !! AWANG ADEK TERLIBAT SKANDAL TANAH NGA & NGEH BABI ?!!

TERKINI !! AWANG ADEK TERLIBAT SKANDAL TANAH NGA & NGEH BABI ?!!

Written By AAKJ on Wednesday, December 26, 2012 | 9:00 AM

Isu Projek Tanah Di Gua Musang : Pemimpin UMNO Sila Bertanya Kepada Awang Adek

Saya merujuk kepada beberapa laporan akhbar yang masih lagi memainkan isu berkenaan sekeping tanah seluas tanah 10,526 hektar milik kerajaan negeri Kelantan yang didakwa sebagai habuan kepada pemimpin DAP Perak agar mereka sudi menyerahkan kerusi Menteri Besar Perak kepada PAS selepas pilihanraya umum 2008. Sekalipun penjelasan telah diberikan panjang lebar dalam kenyataan sebelum ini, tetapi kelihatan pemimpin UMNO bersama beberapa NGO pro UMNO masih belum faham atau 'berpura-pura untuk tidak faham'.

Hari ini, 25 Disember 2012, dilaporkan di dada-dada akhbar desakan NGO Orang Muda Berpadu Anti Korupsi (OMBAK), Wira PERKASA dan Pertubuhan Minda Orang Muda (MOM) agar penjelasan dibuat oleh YAB Tuan Guru Menteri Besar Kelantan. Begitu juga akhbar semalam 24 Disember 2012 di mana Setiausaha Politik Perdana Menteri, Datuk Haji Mohd Fatmi Haji Che Salleh juga turut mengeluarkan kenyataan yang sama nadanya.

Kenyataan-kenyataan ini seolah-olah ingin menyebut bahawa projek yang dilaksanakan oleh syarikat ini ialah rahsia sehingga ia terdedah dengan laporan blog pisau.net. Dalam hal ini, suka untuk saya nyatakan bahawa projek ini telah dimaklumkan kepada Kementerian Perusahaan, Perladangan dan Komoditi Malaysia dan satu surat kelulusan telah dihantar kepada pihak Upayapadu Plantation Sdn Bhd pada 12 Oktober 2005 dan ditandatangani sendiri oleh Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi Malaysia pada masa itu iaitu Datuk Peter Chin Fah Kui.

Manakala surat kedua pula ialah daripada Kementerian Kemajuan Luar Bandar & Wilayah Malaysia kepada Menteri Perusahaan, Perladangan dan Komoditi Malaysia bertarikh 16 Januari 2006 yang turut menyokong permohonan syarikat tersebut bagi tujuan meningkatkan lagi kegiatan ekonomi negeri Kelantan. Surat tersebut ditandatangani olah Timbalan Menteri Kemajuan Luar Bandar & Wilayah Malaysia pada masa itu iaitu Dato Dr Awang Adek bin Hussin. Salinan surat-surat tersebut saya kepilkan bersama untuk rujukan.

Justeru, saya kira semua pihak di Kelantan terutama pemimpin UMNO dan NGO-NGO boleh bertanya terus kepada Dato Dr Awang Adek berkenaan isu ini. Menyentuh kenyataan Pengerusi OMBAK agar YAB Tuan Guru Menteri Besar mendakwa blogger pisau.net jika benar ia merupakan satu fitnah, saya kira OMBAK boleh bersabar. Mana tau, jika nasib baik, OMBAK pun boleh dimasukkan bersama dalam senarai defendan nanti.

Yang menjalankan tugas,

AHMAD FADHLI BIN SHAARI,
Setiausaha Akhbar,
YAB Menteri Besar Kelantan.

Bertarikh : 25 Disember 2012Dah !! aakj harap anda dah baca dan faham bagaimana SU akhbar nik aziz terpaksa menjawab dengan mudah kononnya nak salahkan orang lain pulak hahahaha..kat mana yang anda tak paham ni ? hehe baca lagi sekali surat dari SU akhbar nik aziz yang kononnya hebat nak alih isu dosa rasuah mereka kepada UMNO BN !!

Semalam aakj ada tulis d SINI...!!

Hehe sori Datuk Awang..aakj saja wat suspen..nok suroh puok taik ni gumbira jap..tahniah UMNO BN Kelantan kerana masih kekalkan perpaduan hingga saat ini...

Nik aziz tak berani nak jawab sendiri..atau mungkin nik aziz telah d briefkan bahawa inilah alasan terbaik yang mereka ada untuk lepaskan diri dari kejahatan rasuah yang mereka lakukan..Is that all u got ?? hahaha betul-betul puok kera ni nak bodohkan rakyat Kelantan !!

Nampaknya isu ni bakal menghancurkan reputasi Pas..hancurkan gelaran Nik Aziz sebagai kononnya tok guru tanpa dosa..hancurkan pas Malaysia yang kononnya ada cop syurga atas dahi ahli mereka..akan hancurkan dewan ulama yang mereka cipta sendiri..ulama politik !!

SU Akhbar nik aziz cuba kelirukan kita antara SURAT MOHON BANTUAN TANAM SEMULA GETAH dengan TANAH MILIK RAKYAT BERPINDAH TANGAN SECARA PERCUMA...

SU Akhbar nik aziz cuba salahkan Datuk Awang Adek kononnya sudah maklum tentang tanah tersebut...;

Maklum tentang projek penyelidikan tak sama dengan maklum bahawa tanah ini nak d beri percuma kepada dua babi kembar dap..jauh beza ni awe..hahaha giloo ke apa SU akhbar nik aziz ni..nak kona tak lepas ni...

Apakah Datuk Awang Adek diberitahu tentang perpindahan nama empunya tanah?

Apakah Datuk Awang Adek bertanggung jawab meluluskan tanah tersebut ?

Apakah Datuk Awang Adek orang yang bertanggungjawab dalam proses tukar milik tanah secara percuma atau secara apa sekali pun kepada sesiapa saja d Kelantan ? Datuk Awang Adek ni Menteri Besar Kelantan ke atau dia ni Menteri Tanah Kelantan ?

Janganlah kerana kesilapan nik aziz maka dosa nik aziz ni nak d alihkan pada orang lain..bodoh namanya tu..

Nama babi kembar nga & ngeh tu Datuk Awang Adek juga ke yang luluskan bagi pihak SSM ?

Aakj pesan kepada SU akhbar Nik Aziz..kalu nak jadi bodoh maka jadi bodohla sorang-sorang..kalu nak bodohkan rakyat..bodohkan ahli keluarga anda dulu..jangan jadi balaci nik aziz hinggakan dosanya pun mung nak hirup !!

Menurut sumber yang ingin minta d rahsiakan ;


Isu Pemberian Kwsn Balak d Klantan kpd 2 Pimpinan DAP Perak (Nga & Ngeh).

Pengalaman saya sebagai Ahli Lembaga Pengarah Anak Syarikat Kerajaan Negeri Kelantan sebelum ini boleh saya gambarkan bahawa kelulusan hampir 25,000 ekar kwsn balak kpd 1 syarikat kepunyaan Nga & Ngeh ini merupakan satu kelulusan luar biasa & istimewa.


Ini merupakan jumlah tanah yg agak besar d luluskan & ianya perlu melalui kelulusan khas.Persoalanya kenapa kpd 2 pimpinan DAP ini & Mengapa sehingga sejumlah yg amat besar & nilai puluhan juta? Sdgkn kelulusan sebegini tidak d berikn kepada anak2 syarikat kepunyaan kerajaan Negeri sekali pun.


Terdahulu Nik aziz  menafikan pendedahan ini dgn memaki hamun BN & Media tapi kebenaran itu pasti akan menjelma utk tatapan rakyat seluruhnya.Kebenaran ini harus d lihat terutama kpd rakyat klantan dgn mengetepikan persepsi kepartian

.
Ini isu urustadbir negeri..Ini Isu harta & tanah rakyat kelantan.Knp d berikan kpd pimpinan DAP Perak? & Tujuan apa kelulusan istimewa ini d berikan?? & Atas tujuan apa d berikan ?


Adakah ini Rasuah dlm Pakatan utk mnntukan sesebuah keputusan d capai sepakat terutama dlm pmbentukan kerajaan Pmbangkang Negeri Perak seawal 2008.?


Datuk Seri Wong Yeon Chai pengerusi Upayapadu Sdn Bhd (sebelum ,Nga dan Ngeh) semasa Lembaga Yayasan Islam Klantan (YIK) menawarkan pajakan tanah seluas 10 ribu Hektar adalah anak kepada tycoon pembalakan terkenal di Pahang, dia dipercayai pernah terlibat dalam kes pengistiharan palsu dan pembalakan haram sehingga 30 lori miliknya ditahan pada tahun 1992 , tertanya2 pulak kita atas alasan apakah YIK melalui Pengerusinya YB Nik Amar memberikan pajakan kepada seorang yg sudah dikenali telah melakukan perkara2 tidak beretika dalam urusan perniagaannya..Berapakah habuan yg d tawarkn kpd YB Nik Amar??.


Sudah terlalu dungukah kerajaan negeri Kelantan hingga semudah itu mempertaruhkan harta rakyat Kelate ?


klik SINIklik SINI
Share this article :

+ comments + 4 comments

Anonymous
December 26, 2012 at 10:22 AM

BIASO LAAA..PAK KADOK..menang sorak,negeri tergadai..

Anonymous
December 26, 2012 at 11:12 AM

Setuju AAKJ.... Isu sekarang pemberian tanah rizab negeri kpd 2 pemimpin DAP Perak secara direct nego, mana jawapannya?
Bukan suruh tunjuk jawapan surat lulus permohonan tanam semula getah.
Lain diminta lain pula yg dibagi mcmlah Awang Adek tu MB yg luluskan urusan gadai tanah rizab negeri. #Mursyidul Am @MB kantul bohong.

Anonymous
December 26, 2012 at 11:46 AM

Salam wbt all muslim frens especially PAS members

It seems that this time around the administration wrong doing comitted by nik aziz requires thorough investigation by SPRM.

To the Setiausha Akhbar Nik Aziz, you are comitting suicide for being so foolish and acting like idiot.

Anonymous
December 28, 2012 at 9:47 AM

skarang ni saman dah kuar.nik aziz setakat ni tak penah sangkut lam isu rasuah.kalo sharizat?pkz,chua soi lek,khir toyo.pakai diam je.lama sangat nak tau keputusan.bende ni ikut prosedur.kalo tak betul,report sprm.sprm suka sangat siasat ni aziz ni.

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. AAKJ World - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger