Label 10

Home » » Terkini Mesir ; Foto Tentera Yang Enggan Bunuh Orang Awam Di Bunuh Beramai-Ramai

Terkini Mesir ; Foto Tentera Yang Enggan Bunuh Orang Awam Di Bunuh Beramai-Ramai

Written By AAKJ on Monday, August 19, 2013 | 2:00 PM
Pihak Tentera Kudeta (rampasan kuasa) sendiri turut melakukan pembunuhan beramai-ramai tentera yang menolak perintah untuk membunuh semua penunjuk perasaan.

Sumber media melaporkan tentang hukuman oleh unit khas As-Sisi yang terlibat secara peribadi dalam barisan tengah tentera Mesir melakukan proses hukuman besar-besaran menangkap mana-mana askar atau pegawai yang bersimpati dengan rakyat Mesir atau tidak menembak penunjuk perasaan secara aman.- berita mesir


Tidak cukup dengan itu, Sisi turut membunuh saudaranya yang bernama Khalid Lutfy al-Sisi. Khalid adalah anak lelaki Ust. Hazin Luthfi Abdul Aziz Abdurrahman Assisy.

“Ya, anak saya tebunuh oleh tentera,” ujar Hazin.

Kepastian itu sudah diperolehinya bahawa, Khalid Lutfi memang terkorban di Rab’ah atau mungkin di Nahdhah.

“Atas dasar ini, saya tidak terima Abdel Fatah al-Sisi sebagai keluarga, kerana dia adalah penghianat, pembunuh, dan insyaAllah akan mendapatkan azab yang kekal dari Allah swt!” tutur Hazin geram di youtube.

Tak lupa, Hazin juga berdo’a semoga Allah memberikan kesabaran kepada semua rakyat Mesir dan seluruh keluarga korban yang meninggal akibat kekejaman al-Sisi.
Share this article :

+ comments + 4 comments

Anonymous
August 19, 2013 at 5:11 PM

Salam 1 Malaysia.Gambar di atas adalah kejadian yg berlaku di Yaman,kejadian bom berani mati yg mengorbankan 86 askar dan mencederakan 171 pegawai dan askar pada 21 Mei tahun lepas.
http://www.alkhabarnow.net/news/29684/2013/01/14/

August 19, 2013 at 9:31 PM

tq atas info..itulah dia bila ada pihak yang cuba keruhkan suasana..

Anonymous
August 19, 2013 at 9:50 PM

Kenapa kerajaan lantik Azeez Mamak Rahim sebagai Pengerusi Tabung Haji ?

Rukun Islam kelima kepada semua umat Islam di seluruh negara. Menunaikan Haj di tanah suci. Sekarang dengan perlantikan Azeez, siapa ada duit boleh menunaikan Haj, siapa yang tidak dapat bayar duit poket tidak akan dapat pergi.

TABUNG HAJI AKAN JADI EKSKLUSIF SEPERTI KEDAI ROLEX ATAU FERRARI. Rakyat biasa akan mula tolak Tabung Haji dan terpaksa menggunakan kemudahan yang lain untuk menunaikan Haji di tanah suci.

Kuota untuk Tabung Haji akan di pegang oleh Azeez Rahim supaya anak beranak, seluruh UMNO yang dia berhutang kepada boleh di lepaskan dengan memberi PERCUMA kepada mereka menunaikan Haj di tanah suci. Kesucian Agama kita sudah tercemar dengan perlantikan perompak ini sebagai pengerusinya. Bukan Presiden UMNO ini tidak tahu. Mesti dia sudah dapat laporan demi laporan penipuan ahli perniagaan Azeez ini kepada hampir semua pemimpin dalam UMNO dan di luar. Berapa ramai yang sudah terpedaya dengan dia ? Berapa ramai sudah di tipu dia ?

Adakah pemimpin UMNO yang lain hanya akan duduk dan jadi YES MAN seperti dalam pentadbiran Mahathir dan Pak Lah ? Adakah kesucian Haji sudah tidak bermakna lagi kepada teras kepimpinan UMNO sampai melantik seorang penipu perompak sebagai Pengerusi Tabung Haji di terima sebulat suara oleh mereka ?

Jangan sampai UMNO jadi pembangkang selepas Pilihanraya UMUM ke 14.

Anonymous
August 22, 2013 at 3:20 AM

AsSalam.sgt tepat.sy tidak myebelahi mana2 parti politik.tp sy terkilan dgn org yg tidak layak utk sesuatu jwatan, makin byk dibumi Allah ini,ini salah satu contohnya.. Pengerusi Tabung haJi? Inilah akhir Zaman.. jgn takut utk berkata benar pd yg salah..hancurlah institusi tbung haji selepas ini..

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. AAKJ World - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger