Label 10

Home » , » The Star Lantik Setpol Nurul Izzah Sebagai Kolumnis ?!!

The Star Lantik Setpol Nurul Izzah Sebagai Kolumnis ?!!

Written By AAKJ on Thursday, July 4, 2013 | 11:30 PM

Media milik MCA begitu beriya-iya membantu politikus kesayangan mereka untuk mencapai cita-cita dan hasrat tersebut.


The Star Online baru-baru ini mengambil Fahmi Fadzil, iaitu setiausaha politik Nurul Izzah Anwar (diiktiraf The Star sebagai “wanita ke-5 paling berkuasa di negara”), sebagai kolumnis mereka.


“On the way” (nama kolum nukilan Fahmi) … dalam perjalanan…Fahmi pernah bersabit kesalahan memfitnah di Twitter dan dihukum mahkamah.


Fahmi juga pernah mempersendakan Menteri Penerangan yang ketika itu Rais Yatim.
Screenshot atas: Retweet oleh Star Editor
Namun begitu, The Star Online masih bertekad untuk menjulang nama Fahmi sepertimana The Star sebelum ini pernah menjulang nama Dawn Jeremiah.

Namun apabila dibongkarkan bahawa penulis wanita mereka Dawn Jeremiah itu telah memplagiat, The J-Star cuba menyembunyikan pendedahan tersebut.
Baca ‘The Star still not acknowledging its plagiarism
Apa jenis manusia yang menguasai The Star? Sering menafi dan asyik menafi sahaja.Gambar atas: Philip, pengarang The Star Online
Jelas bahawa perubahan dan penambahbaikan yang dibuat oleh The J-Star menerusi bajet berpuluh juta ringgit adalah untuk tujuan menarik pembaca orang muda dan kaum Melayu.

Menjelang tahun 2020, tiga-perempat daripada penduduk Semenanjung akan menghuni di bandar. Maka golongan inilah yang akan menentukan keputusan PRU14.


Utusan akhbar kampung akan ketinggalan di belakang The J-Star akhbar bandar dan alam maya dengan e-paper Star serta banyak tawaran Star ‘apps’nya.

Berkiblatkan Jerusubang
The J-Star sebenarnya mendorong para pembacanya menyokong ideologi ‘buta warna’ pembangkang. Contohnya Aunty June Wong, seorang pengarang kanan The Star dalam kolumnya semalam telah menulis:

“Do we have a de Klerk or Gorbachev among our leaders who will demolish race-based politics and policies …”
Kata Aunty Star itu, dia tidak ada masa lagi untuk bersabar menunggu bagi sesuatu perubahan itu berlaku. Justeru itu, dia merungut: “Can we not see the changes we so long for in our lifetime?”
June Wong menyelar sikap berserah sesetengah orang yang pasrah dengan alasan “’slowly lah’, or ‘some things take time’ and yes, even ‘not in our lifetime’ because we believe the things we want changed are too entrenched or too rotten.”
Bagi pengarang Aunty Star itu, benda-benda yang “too entrenched or too rotten” perlu diubah sekarang juga.
‘Red Bean Army’ itu seperkara. RBA mensasarkan orang muda, orang bandar dan orang Cina.
Skuad Scissorati lagi merbahaya berbanding RBA kerana The J-Star mensasarkan orang muda, orang bandar dan orang Melayu serta orang India-Kristian yang merupakan 49 peratus pembaca media milik MCA itu.

Carta pai: Pembaca The Star mengikut pecahan kaum

SUMBER
Share this article :

+ comments + 1 comments

Anonymous
July 5, 2013 at 5:05 AM

belum bukak mata najib.. dlm umno sendiri bersepah pro cina.. cina undi awak semua ke?????? regina... begitu byk penyusup dlm umno.. berpuluh tahun cina merancang bermcm cara.. seperti ulasan The Mahadi.. edaran surat dlm bahasa mandarin di london telah menunjukkan kebenaran... tgn tgn dap dlm BN

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. AAKJ World - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger