Label 10

Home » , » Bongkar !! Demonstrasi Di Turki : Gambar-gambar Ini Menyingkap Mengapa Mereka Berdemo

Bongkar !! Demonstrasi Di Turki : Gambar-gambar Ini Menyingkap Mengapa Mereka Berdemo

Written By AAKJ on Friday, June 21, 2013 | 12:00 PM


Gambar-gambar yang menjelaskan hakikat sebenar disebalik demostrasi di Turki.
Gambar-gambar mengenai demonstrasi di Turki yang disebar oleh para aktivis di media social semalam mendedahkan hakikat sebenar mereka, iaitu memprotes undang-undang yang berkaitan dengan penjualan arak dan pengiklanannya, yang telah diluluskan oleh parlimen Turki.
 p/s : Ini manusia lupa diri, sanggup berdemo macam tu untuk pertahankan air kencing syaitan!
Demonstrasi Di Turki: Gambar-gambar Ini Menyingkap Mengapa Mereka Berdemo - Terbakor
Dibawah undang-undang ini, parlimen Turki melarang syarikat-syarikat yang menjual arak untuk menganjurkan (sponsor) mana-mana akiviti umum, begitu juga di tempat penjualan arak tidak dibenarkan mempamerkannya secara terbuka.
Menurut undang-undang tersebut, termasuk larangan iklan di TV, filem-filem, klip video dimana termasuk iklan gambar-gambar yang mengalakkan pengambilan arak, termasuklah larang menjual arak antara pukul 10malam sehingga 6pagi, dan mengenakan hukuman yang berat kepada mereka yang memandu dibawah pengaruh arak.
Pihak aktivis mengesahkan bahawa demonstrasi tersebut bukanlah disebabkan perancangan kerajaan untuk mengantikan “Gezi Park”, yang terletak di kawasan komersial bandar Istanbul dan merupakan ruangan hijau yang terakhir di pusat Bandar tersebut, dan digantikan dengan membina replika barrack tentera Uthmainiyah sebagaimana yang disebarkan oleh media, akan tetapi adalah kerana undang-undang arak yang telah diluluskan.  
Demonstrasi Di Turki: Gambar-gambar Ini Menyingkap Mengapa Mereka Berdemo - Terbakor
Demonstrasi Di Turki: Gambar-gambar Ini Menyingkap Mengapa Mereka Berdemo - Terbakor'
Demonstrasi Di Turki: Gambar-gambar Ini Menyingkap Mengapa Mereka Berdemo - Terbakor
Aakj : Di Malaysia..kenapa puok kera ni nok sangat berdemo Sabtu ni ? Berselindung d sebalik 'BlackOut'..Bagi puok kera ni..Adun yang menang tu puok kera ni tak bising..negeri yang mereka dapat , Selangor dan Penang serta Kelantan..ada puok anak anjing ni bising ? tuuuiHH lihat kembali pencapaian pakatan haram ..sapa yang paling MALU ? cu perati betul-betul..lepas tu ada hati nak jadi Ketua Pembangkang..tuuiHH !!

9042959438_247d441600

Share this article :

+ comments + 1 comments

Anonymous
June 21, 2013 at 5:11 PM

adoiii..jika dikuat undang arak tgh malam sampai pagi tak boleh..tutupla bisnes tokey dap kongsi gelap mafia..lumpuh ekonomi cina..gro pelacur susah lah nak melayan jantan kat night club..tak boleh mengangkang la oooiii

Oooo pasti mengamuk la dap pakatan..meroyan la peguamnya melalak suruh batal.

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. AAKJ World - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger