Label 10

Home » , » Soalan Khas Untuk Azhar Idrus : "Makan Beradab Tu Ajaran Mana ?"

Soalan Khas Untuk Azhar Idrus : "Makan Beradab Tu Ajaran Mana ?"

Written By AAKJ on Wednesday, May 29, 2013 | 10:00 AM

Sekarang ini, ramai yang mula mempersoalkan sikap Azhar Idrus yang bila berceramah cakap lain, tetapi bila beliau sendiri bertindak lain.
Ingat gambar beliau makan di Mcdonalds yang cuba dijawab beliau kononnya kawan belikan air dari kedai sebelah guna cawan Mcdonalds dan macam-macam.
Selain itu tak tinggal juga nasihat-nasihat agar jangan menunjuk, bermewah dan sebagainya tetapi beliau sendiri selalu muncul dengan motosikal besar dan kereta-kereta yang sangat mahal.
Semua ini menimbulkan persoalan apakah beliau seorang ustaz yang cakap tak serupa bikin atau ramai yang salah faham dengan beliau?
Apabila beliau melangsungkan perkahwinan buat kali ketiga dengan memilih wanita muda atau anak dara, tindakan itu pun mendapat perhatian banyak pihak.
Ada yang berkata itu soal jodoh tak perlu nak kata apa-apa.
Namun, ada juga yang tidak puas hati dengan berkata ia tidak mencerminkan nasihat Azhar yang meminta kita mengahwini isteri ke 2, 3 atau 4 dari kalangan janda yang sedang susah dalam hidup.
Petikan di bawah memperlihatkan empat soalan yang ditanya oleh seorang yang kurang senang dengan cara Azhar.
Antaranya melibatkan mengapa kening bini muda nampak macam pelik…dicukur ke ustaz?
Nape tak pilih janda-janda berumur untuk dikahwini dan dibantu…tak macam masa bagi ceramah.
Mana dapat duit beli kereta-kereta besar?
Makan beradab tu ajaran mana?
Itu antara persoalan yang dilontar kepada Azhar.
Diharap beliau akan dapat memberikan jawapan agar semua pihak boleh puas hati.
azhar lancau
sumber
Share this article :

+ comments + 6 comments

May 29, 2013 at 1:19 PM

Alhamdulillah dah kahwin lagi! Harap isteri pertama dan kedua jangan makan hati! Itulah kita kan manusia. Aku bukan anti poligami , tetapi terkadang kala mempersoalkan dimana letaknya kesetiaan suami? rempah hidup bahagia aku yang dah kahwin lebih 35 tahun ialah kepada kesetiaan suamiku. Azhar Idrus ni apa profesyen sebenar dia? setakat jual air liur ni takut bila air liur dah kering , tak laku, mana cari duit, jaga nafkah anak isteri? Ke dia yang nak tumpang rezeki isteri? Aku salute dia boleh kahwin banyak macam ni! Tapi, sebenarnya aku malu nak tunjuk muka dengan kawan-kawan bukan Melayu aku yang kata, "Orang lelaki Melayu Islam, hanya bagus untuk satu benda saja.... SEX..Aduhai, macam mana nak bela lelaki Melayu macam ni? mereka bukan nabi pun! Yang tambah malu bila beranak banyak, tak terbela bab melengkapkan ilmu pengetahuan anak-anak! yang tambah gila ajar anak-anak benci kerajaan bila tak dapat biasiswa, atau tak dapat PTPTN percuma!Aduhai satria Melayu dimana anda? dirumah isteri pertama? kedua,?ketiga? sibok sokmo buat apa???

Anonymous
May 29, 2013 at 4:11 PM

http://www.youtube.com/watch?v=nXZKWyzMmGg&noredirect=1

Anonymous
May 30, 2013 at 8:02 AM

baguslah ustaz dapat kawin lagi satu ...kouta yang keempat bila pulak??? tahun depan ke???atau nk bersanding sepentas dngn anak pulok? dunia dunia ...pada pendapat sayalah ustaz ini bukan seorang yang umarak....kalah pada nafsu takcukup ilmu...dalam ceramah cakap lain diluar cakaplain....

May 30, 2013 at 10:02 AM

memanglah dia bukan umarak.umarak ni maksudnya pemimipin(plural).setahu aku dia tak bertanding pun pilihanraya

Anonymous
June 3, 2013 at 5:36 PM

ape la bodoh sgt korunk ni, kahwin ni berpaksikan jodoh, ianya rahsia allah.., antara benda lain rahsia allah maut, rezki, ape yg korunk tau pasal die??, mne tau die bnyak duit tanah ke, ade sumber rezeki lain ke yg kita x tau, xkan bank statment die nk papar kat korunk sebelum die umum nk kahwin, korunk tau x ape mksud keserhanaan??, asal die boleh bg didikan AGAMA, pakaian, tempat berlindung, keperluaan asas lantak die la nk kahwin brape, bukan die simpan perempuan pun, kwan aku yg kaya raya lebih 40 tahun dh kawin, bini die ckup confident bercerita ngan bini aku yg konon laki die XKAN brani pandang pun perempuan lain sambil nunjuk2 gelang emas tebal2 ngan rambut berselerak kembang, ade 2 jenis org, 1 berilmu pastu terus berjuang walaupun senyap, 2 jenis ade ilmu pastu jahil, mcm korunk ni sama la mcm aku, patutnye aku xleh tegur korunk camni, lantang x bertempat, tp aku dh terlampau geram la tgok lantang bodoh korunk tu, so aku pun ikut jd bodoh mcm korunk nk lantang, spe ko nk ukur bnyk mne ilmu die??, klu btl ko just anggap die x ckup ilmu, ko diam jela, ni smpai ko letak kat internet?, maksudnye ko berpendapat rmai lg bodoh yg sama pendpt ngan ko, satu lg aku terbaca kat atas, malu nk bgtau kwn bukan muslim pasal lelaki melayu just pandai seks?, ape statment ko tu? dr mana dtg akal fikiran tu?, malu ngan ajaran allah?, berpuluh tahun kawin pun husband ko xleh nk aja ko.., so didikan agama bg ko ni yg patut ditambah.

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. AAKJ World - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger