Label 10

Home » , , , » #LahadDatu : Cek Sumbangan Tabung Lahad Datu Di Tolak !

#LahadDatu : Cek Sumbangan Tabung Lahad Datu Di Tolak !

Written By AAKJ on Wednesday, April 10, 2013 | 5:00 PMAlor Setar: Ketua Polis Kedah, Datuk Ahmad Ibrahim hari ini mengesahkan pihaknya menolak cek RM30,000 yang disumbangkan pakatan pembangkang negeri ini kepada Tabung Kebajikan PDRM untuk keluarga mangsa korban di Lahad Datu, Sabah. 

Pengesahan itu dibuat Ketua Polis Kedah, Datuk Ahmad Ibrahim, melalui satu kenyataan kepada media, di sini, hari ini. 


"Kita dapati cek berkenaan adalah daripada pakatan pembangkang Kedah dan bukannya daripada kerajaan negeri seperti dimaklumkan. 


"Sehubungan itu, PDRM Kedah tidak akan menerima apa bentuk sumbangan daripada mana-mana parti politik bagi mengekalkan konsep berkecuali dan bimbang disalah tafsir pihak tertentu, melainkan sumbangan daripada orang perseorangan dan badan bukan kerajaan (NGO). 

"Saya juga ingin menasihati mana-mana parti politik yang berhasrat menyalurkan sumbangan kepada keluarga mangsa korban di Lahad Datu, supaya menyampaikan terus kepada pihak media agar dapat diagihkan kepada semua keluarga pegawai dan anggota terbabit," katanya. 

Berdasarkan kenyataan itu, PDRM mengesahkan menerima makluman mengenai penyerahan sumbangan terbabit yang akan disampaikan kepada Tabung Kebajikan PDRM dalam satu majlis di Mess Pegawai Kanan Polis Kedah pada 8 April lalu. 

Bagaimananapun, selepas diteliti sumbangan berkenaan disahkan bukan daripada kerajaan negeri, tetapi daripada pakatan pembangkang Kedah.


Skandal pas menipu tabung Lahad Datu d SINI
Share this article :

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. AAKJ World - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger