Label 10

Home » , , , , , , » Video ! Salih Yaacob Berhenti Sinar FM Kerana Puok Kera Boikot !!?

Video ! Salih Yaacob Berhenti Sinar FM Kerana Puok Kera Boikot !!?

Written By AAKJ on Thursday, February 28, 2013 | 4:00 PM

 
Penyampai radio, pelawak serta pengacara terkenal, Salih Yaacob, 52, mengambil keputusan untuk menarik diri daripada dunia hiburan ekoran penyebaran cereka pendek di laman YouTube berjudul Bangkang dari Longkang . 

Cereka pendek berdurasi kira-kira tiga minit yang memaparkan situasi di sebuah ceramah parti politik itu turut disertai seorang lagi rakan pelawaknya, Nabil Ahmad.

Kesannya, Salih mendapat kritikan meluas daripada pihak penyokong parti pembangkang, bahkan stesen radio Sinar FM turut diugut untuk diboikot.

"Saya sangat kecewa dan meminta maaf kepada peminat.

"Saya mengambil keputusan untuk tidak lagi terlibat di dalam bidang hiburan selepas ini. Soal kerjaya sebagai penyampai radio pula saya serah semuanya kepada pihak pengurusan," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia hari ini.

Serius sangat ke damage dia? Sampai nak bersara? Agaknya rating sinar fm jatuh mendadak ataupun rating program dia jatuh mendadak tue yang nak bersara tue..

Lainkali cuba berhati2 dalam melibatkan diri dalam aktiviti2 pro bn dan anti pembangkang neh. Sebenarnya artis bebas je sokong bn. Tak salah.. tapi kalau bagi hujah orang tak marah kot. Yang dorang marah tue, dok perli2 benda takde kaitan dan menfitnah.. tue yang sakit ahti penyokong2 PR dibuatnya.

Selain dari Salih Yaakob, ada kempen boikot filem lawak ke der.. kerana majoriti pelakon2 dalam filem tersebut berlakon dalam bangkang dalam longkang. Boleh ke konsisten boikotnya? Kita tunggu hasil dan keputusan nya nanti.




Kemaskini ;

Sinar FM pun dah keluar kenyataan rasmi di Facebook rasmi mereka :
 

“SINAR fm tidak terbabit sama sekali dalam siri video Bangkang Dari Longkang yang telah dimuat naik di YouTube dan laman media sosial. Penglibatan mana-mana personaliti SINAR fm dalam video tersebut merupakan penglibatan peribadi, dan ia langsung tidak menggambarkan pendirian SINAR fm tentang sebarang pihak atau isu.
Share this article :

+ comments + 10 comments

Anonymous
February 28, 2013 at 4:20 PM

WAH WAH WAH..INI KE YANG DILAUNG2KAN OLEH PR PASAL KEBEBASAN MEDIA? KEBEBASAN MEDIA KONON...PHUIHHHH!

Anonymous
February 28, 2013 at 4:33 PM

Yang boikot tak ramai banding yang sokong...tak percaya tengok SINAR.fm nanti kalau saleh yaakob takda sure jatuh rating.

Anonymous
February 28, 2013 at 6:05 PM

nape Abg Jem nak takut ngan depa. Kita janganlah sampai terikut ngan rentak depa - kutuk BN bule tapi kutuk PR tak bule. Majoriti mmg menyampah ngan PR cuma in silent je. Abg Jem ni kira hero la sbb berani secara terbuka. Ada teluq Abg Jem? ADA dikkkkk

Anonymous
February 28, 2013 at 6:30 PM

hoi saleh.hang p keja blk!hang tkt pasai pa?hang igt org PR ja ka dgr SURIA!?hang p kja blk.ak x bleh x dgr sora hang!

Anonymous
February 28, 2013 at 6:33 PM

kalo Mak Neng resign pasal hal bodo ni, aku boikot SINAR. Aku dengar time Feeya je. Feeya, jom date!

Anonymous
February 28, 2013 at 9:23 PM

laaa...pak Saleh...yg rajin menyalak tuh mmg puak pakatan...semua xkena...Derang jenis emo lebey2....tgk penyokong BN releks jer wlpon Abby Ababi , Esah , Bobby lokme dok kutok n hina serta fitnah pemimpin juga penyokong BN....

Marah mmg la tapi wat pe di layan org gile nnt kite pon akan jadi gile...jgn pikir penyokong pakatan haram tu jer yg reti dengar radio...

Ala....tgk jerla ,,ceramah maki hamun pakatan la neh mana ada sokongan...demo anjuran depa pon brape kerat lemboo yg dtg...tapi depa neh jeneh yg kuat menyalak ..tu jer...yg sokong kjaan skrg majoriti jenis 'silent',,,KAMI HNY AKAN MNTRJEMAHKAN SOKONGAN KAMI PADA BN DI PETI UNDI..

Anonymous
March 1, 2013 at 7:49 AM

Geng PR suruhla Boblokman, esah ngan abby meroyan buat video kutuk bn plak...pe de hal la, tarak sensetif pun...tapi klu sinar pecat abg jem pastu kak engku blah...sure rating jatuh punyer, ada brani? geng pencacai pr ni emo tlebih la, rilek la yeob. klu abg jem kena pecat aku dengar sinar bila time kak bedah ebi fana menceceh je la...

Anonymous
March 1, 2013 at 4:48 PM

tadak sape pun suruh retire ehh... terasa sgt kenapa. pikir dulu sebelum buat ape2.ni bukan soal kebebasan media ke ape....media skrg sangat bebas.......eehe..dah masyukk bole bersara...bini ada 4 tu boleh tanggung ape.

Anonymous
March 1, 2013 at 6:33 PM

Khalid Mamat kuat BN , ader org kutuk sangat ke, Amy pun sama , kena boikot ke??? tak der pun Lisa Surhani masuk Puteri Umno ....no hal. tapi yang seko (jantan 4 bini) ni kenapa org marah sangat.....Jawapan dia mudah.....ko perbodohkan peminat ko yang sokong pembangkang.....ingat lawak tu lawak sangat ker.....bangang ...ko kena ingat peminat ko bukan org BN jer.....sekarang aper macam, baik ko pg jilat puki bini ko yang 4 eko tu dari buat kecoh

Anonymous
March 1, 2013 at 11:44 PM

Dah x sekolah...jd pelawak, buat lawak x sekolah dgn hujah propaganda x berasas n x sekolah cuba sekolahkan peminat yg sekolah.. akibatnya nampak mmg x sekolah punya olang! Mengundi bebas..tp kalau buat peminat jd bodoh dgn propaganda x fakta n x ilmiah, itu namanya bedul..

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. AAKJ World - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger