Label 10

Home » » Pusat Permata Pintar, UKM Anjur Bengkel Minda Nobel

Pusat Permata Pintar, UKM Anjur Bengkel Minda Nobel

Written By AAKJ on Friday, February 1, 2013 | 8:00 AM


Buat julung-julung kalinya, Pusat Permata Pintar dan Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) menganjurkan Bengkel Minda Nobel yang dirasmikan oleh Isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor.
Bengkel yang turut dianjurkan dengan kerjasama New York Academy Of Sciences itu menekankan tiga fokus utama iaitu kepimpinan kerjaya, inisiatif berfikir dan komunikasi serta kajian bidang spesifik yang membabitkan penyertaan pelajar pintar, saintis muda dan golongan cendiakawan.
Rosmah yang juga Penaung Program Permata Negara dalam ucapannya berkata, 2010 telah diisytiharkan sebagai Tahun Inovasi dan Kreatif oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.
Bagi mencetuskan inovasi, perlu wujud persekitaran yang kondusif dan salah bidang yang boleh dimanfaatkan ialah pendidikan.
Baca seterusnya d SINI
Share this article :

+ comments + 10 comments

February 1, 2013 at 12:02 PM

Mmg terbaik lah..bila rosmah bt keja2 yg membanggakan nama negara mcm ni xde plak pembangkang nak puji dia..malah drg akan creat isu utk nak kutuk dia lg ada lah

MIRA EDORA
February 1, 2013 at 12:30 PM

SYABAS DS ROSMAH MMG TERBAIKLAH IDEA BELIAU DGN MENGADAKAN PERMATA PINTAR SAMPAI DAH TERKENAL DI SELURUH NEGARA DAN YG PALING BAGUS DAN PATUT DI PUJI ADALAH KERANA UKM PUN SANGGUP MENGANJURKAN PROGRAM BENGKEL MINDA NOBEL. MAKA DGN PROGRAM2 SEBEGINI LAGI RAMAILAH ANAK2 MUDA KITA PANDAI, CERDIK DAN BERWIBAWA HENDAKNYA. ANAK2 MUDA INILAH YG BAKAL MENJADI PEMIMPIN MASA AKAN DATANG NANTI.

cik kiah
February 1, 2013 at 12:38 PM

terbaiklah rosmah usha utk memperkenalkan permata dimata dunia telah berjaya dan sekarang nie dgn megadakan bengkel minda nobel nie akn lebih meharumkan nama permata....ini lah contoh isteri pemimpin yg sentiasa ingin menaikan nama negara bkn asik memburukan negara

February 1, 2013 at 2:27 PM

permata pintar dengan kerjasama universiti luar negara dengan ini dapat meningkatkan lagi kriteria pemikiran pelajar2..
memang idea yang sangat bernas oleh DSR

February 1, 2013 at 2:53 PM

Sekali lg rosmah telah mengharumkan nama negara dgn membawa permata ke persada dunia...rosmah mmg bijak dia byk mengeluarkan idea yg bernas utk kebaikan negara kita

dolmat..
February 1, 2013 at 3:06 PM

mmg tak dapat dinafikan lagi yg rosmah ini mmg seorang wanita yg hebat dan dia mmg sebagai contoh isteri perdana menteri yg terbaik sekali. walaupun rosmah tlh di fitnah dgn bermacam2 tuduhan tapi dia tetap berjiwa kental dan tlh berjaya menghasil permata pintar ini. taniah rosmah sekali anda tlh mengharumkan nama negara kita dgn kerjasama universiti luar negara.

February 1, 2013 at 3:09 PM

hari demi hari PERMATA terus mmpergiatkan dan memeperkasakan usaha mereka utk memastikan pendidikan awal utk kanak2 di malaysia berjalan dengan lancar dan sistem pendidikan utk anak2 kita selari dengan arus pmbangunan sekarang..tahniah kpd permata dan setinggi2 penghargaan dan terima kasih kpd rosmah krn terus berusaha utk mmstikan PERMATA berada pada landasan yg tepat,,,

February 1, 2013 at 4:12 PM

bg aku rosmah begitu mengambil berat tentang kebajikan anak2 permata program yg d lakukan ini skali lg memberi manafaat kepada generasi muda dngn kerjasama yg d lakukan permata bersama ukm ini bg menganjurkan Bengkel Minda Nobel satu pogram yg amat bagus bg masa depan anak2 permata....walaupun sering menjadi magsa fitnah jahat ia tidak mematahkan semangat rosmah untuk terus memperjuagkan permata ke tahap yg lebih tinggi....

February 1, 2013 at 11:29 PM

idea yg power kot,dengan cara ni maka akn lahir lah lg ramai cendikiawan2 kat malaysia ni.
rosmah selalu memberi idea yg bernas,idea yg akn memberi manfaat pada rakyat dan negara

February 1, 2013 at 11:29 PM

mmg terbaiklah DS Rosmah... apa sahaja yg dibuat oleh beliau mst akan membanggakan ngra kita nie... bkn mcm pembangkang tu yg tau hanya nak merosakkan negara je..!

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. AAKJ World - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger