Label 10

Home » » Ulama Asia Tenggara Berkumpul Di KL !! Kagum Dengan Kerajaan BN !

Ulama Asia Tenggara Berkumpul Di KL !! Kagum Dengan Kerajaan BN !

Written By AAKJ on Sunday, January 20, 2013 | 6:00 AMMajlis perasmian Seminar Nusantara yang berlangsung siang tadi dilakukan oleh Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom yang menggantikan DS Najib. Satu rumusan yang cukup bernas dan padat dengan mesej-mesej hala tuju Islam yang lebih tersusun. 

Seminar ini merupakan seminar yang bertaraf regional yang berorientasikan semangat keintelektualan yang sangat tinggi. Dalam menghadapi cabaran dan harapan Islam di Asia Tenggara, memahami, mentakwil dan mencetus semarak minda perlu dilakukan.

Umat Islam hari ini berjumlah 1.6 billion di seluruh dunia. Walaupun rantau Asia Tenggara tidak dianggap sebagai pusat kepada dunia Islam, namun muktahir ini brand, wajah baru dan cita-cita Islam rantau ini semakin mendapat perhatian ramai pihak. Tumpuan Islam di Asia Tenggara adalah seiring dengan tempoh dan dekad masa pembangunan ekonomi yang berlaku beberapa lama dahulu. Rantau ini mempunyai rekod pembangunan ekonomi yang sungguh luar biasa.

Selanjutnya d SINI
Share this article :

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. AAKJ World - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger