Label 10

Home » » Adun Dap Subang Jaya Sendiri Curi Banner ?!!

Adun Dap Subang Jaya Sendiri Curi Banner ?!!

Written By AAKJ on Wednesday, January 30, 2013 | 10:00 AM


Aakj ada tulis tang banner yang anjing ni kata angkara UMNO BN ? klik SINI
Untuk cerita bagaimana Adun DAP Subang Jaya berjaya dilondehkan, sila ke blog Youth’s 1ntellectual Mind — Gambar Mama DAPster @hannahyeoh Menipu Tersebar‘.
Cerita secara ringkasnya, terdapat satu tuduhan dibuat oleh @jasmeenz terhadap Hannah Yeoh tetapi politikus itu beriya-iya menafikan dakwaan tersebut. (Isu tentang pertangguhan sehinggalah PRU selesai dijalankan nanti.)
Namun dengan bukti-bukti yang dikemukakan (termasuk oleh blogger Sea Demon,sini), akhirnya evangelista Jerusubang itu kantoi juga.
Hannah Yeoh kemudiannya bertindak mem’block’ Twitter individu yang disebut di atas apabila mereka mendedahkannya.

Bukan kali pertama, malah sudah berkali-kali

Bagi pengetahuan blogger Dhanyaraam, bukan sahaja tweet yang saudara sebutkan itu telah dipadamkan oleh Hannah Yeoh.
Di bawah ialah satu lagi contoh tweet Hannah Yeoh yang ‘hilang’ dari timelinenya.
Timestamp tweetnya di bawah ialah 7.42pm, 23 Nov 2012.
Dia mendakwa sepanduk-sepanduknya “mysteriously removed” dan kemudiannya membayangkan benda itu dicuri.

HannahComplainThief

Ini semua salah Twitter!

Di bawah ialah screenshot aliran timeline bagi suapan Twitter Hannah Yeoh (23 Nov). Tweet yang di atas sudah dipadamkannya.
Komen oleh @mengoyee pada pukul 11.46 malam sebenarnya adalah tweet balas kepada tweet ‘hilang’ yang dibuat Hannah beberapa jam awal pada hari tersebut.
Kalau dulu Yang Berhormat “Righteousness exalts a nation” (cogankata blognya) itu pernah menyalahkan Najib waktu dia dirakam CCTV sedang sibuk mengFacebook ketika DUN bersidang, kita boleh menjangka kali ini dia mungkin akan salahkan “kesilapan teknikal” Twitter pula.
Sama sepertilah yang telah berlaku dalam pengiraan undi pilihan CEC partinya.
Eh, eh, “mysteriously removed” juga kah?
HannahTimeline23Nov
Hannah701pm
Hannah951pm
MengoYee

Syor tulis surat kepada pengarang

Saya mengesyorkan agar rakan blogger blogger Dhanyaraam menulis sepucuk surat kepada pengarang The Star mengenai perkara yang dihuraikan dalam blog saudara.
Ini langkah yang wajar memandangkan akhbar itu memang terbukti menaruh minat yang begitu mendalam terhadap Subang Jaya serta aktiviti-aktiviti si Adun kawasan tersebut.
Share this article :

+ comments + 1 comments

January 30, 2013 at 1:47 PM

Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
Baca selanjutnya...Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage.Baca selanjutnya...Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini. Baca selanjutnya...SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.Baca selanjutnya...Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. AAKJ World - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger