Label 10

Home » » TABUNG GAZA !! SIAPA SERAH SUMBANGAN RM 1 JUTA NEHH !!

TABUNG GAZA !! SIAPA SERAH SUMBANGAN RM 1 JUTA NEHH !!

Written By AAKJ on Saturday, November 24, 2012 | 11:30 PM


alt
Isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor telah menyerahkan sumbangan bernilai RM1 Juta kepada Tabung Kecemasan GAZA pada Majlis Persidangan Antarabangsa Mengenai Isu Kanak-kanak Menjadi Mangsa Peperangan.

Majlis yang berlangsung malam tadi di Dewan Tun Dr Ismail, Pusat Dagangan Dunia Putra turut dihadiri oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, mantan Perdana Menteri dan Pengerusi Yayasan Menjenayahkan Perang Kuala Lumpur (KLFCW) Tun Dr Mahathir Mohamad bersama isteri Tun Dr. Siti Hasmah Mohd Ali selaku Pengasas Kelab Menjenayahkan Perang (Bahagian Malaysia) dan Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Dr Rais Yatim yang turut diiringi isteri, Datin Seri Masnah Rais.

Sumbangan yang dibuat atas nama Tabung Akaun Amanah Kemanusiaan Rakyat Palestin itu melibatkan sumbangan daripada pelbagai pihak yang telah dimulakan oleh Rosmah sejak 2008.

Tun Dr. Siti Hasmah Mohd Ali selaku Pengasas Kelab Menjenayahkan Perang (Bahagian Malaysia) turut melahirkan rasa bangganya terhadap tindakan Rosmah ke atas keprihatinannya dalam usaha membantu rakyat Palestin yang menjadi mangsa kekejaman serangan Israel.

Yayasan Menjenayahkan Perang Kuala Lumpur (KLFCW) turut menyerahkan sumbangan bernilai RM100, 000 kepada Tabung Kecemasan Gaza selain Pharmaniaga dengan sumbangan bernilai RM437, 130.

Share this article :

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. AAKJ World - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger