Label 10

Home » » SEMAKAN STATUS PERMOHONAN BR1M !! CARA PEMBAYARAN DAN RAYUAN !!

SEMAKAN STATUS PERMOHONAN BR1M !! CARA PEMBAYARAN DAN RAYUAN !!

Written By AAKJ on Saturday, January 14, 2012 | 9:15 AM



Salam satu malaysia semua.hari ini adalah khabar gembira bagi kesemua mereka yang telah pun membuat permohonan bantuan rakyat 1 malaysia kerana 15 januari ini anda boleh mulai menyemak status permohonan anda.pemberian bantuan ini akan di edarkan secara  berperingkat di seluruh negara bagi permohonan yang lulus kerana di katakan bagi memastikan supaya tiada keciciran dan kehilangan yang berlaku nanti.



CARA MENYEMAK STATUS PERMOHONAN BR1M:
Pemohon boleh membuat semakan dengan mendail no di bawah ini bermula 16 januari 2012 jam 9:00 pagi hingga 5:00 petang.talian hotline ini akan beroperasi setiap hari berkerja  sehingga tamat tempoh selama 2 bulan seperti yang dirancangkan.talian hotline:1-800-222-500/1-300-88-3010

PEMAKLUMAN DAN CARA BAYARAN BR1M:
Setiap permohonan akan diberimaklumkan melalui pos dan setiap permohonan yang lulus atau berjaya akan menerima surat pemakluman bersertakan tarikh dan tempat majlis penyerahan baucar di adakan.dan untuk mereka yang berada di luar bandar akan diberi kemudahan oleh kerajaan di mana kerajaan akan menyediakan keunter bank bergerak bank simpanan nasional,cimb dan mybank pada majlis penyerahan itu.baucar br1m juga boleh di tunaikan di cawangan bank seluruh malaysia.

JIKA PERMOHONAN GAGAL:
Bagi pemohon yang gagal, rayuan boleh dibuat dengan menggunakan borang khas yang boleh diperoleh di pejabat LHDN, agensi kerajaan berkaitan atau dimuat turun menerusi laman web www.treasury.gov.my.
Share this article :

+ comments + 21 comments

January 14, 2012 at 11:20 AM

klau nak semak untuk mengetahui kita ni dpt ke x brm1 ni melalui sms mcm mna??

January 16, 2012 at 4:41 PM

ramai mengadu no bebas tol x dpt dihubungi

January 16, 2012 at 6:11 PM

susah siut nak call talian bebeas toll tu

January 18, 2012 at 9:55 PM

semua tak buleh nak semak online. mesti tepon ke?

January 18, 2012 at 10:39 PM

berhari2 dah try call talian bebas toll 2... still x dapat... x der cara lain ker nak check status berjaya ke tidak.susah lah call2 nie.cara online x der ker?

January 20, 2012 at 6:13 PM

ahah..kata talian hotline np asik xdpt jer..setiap jam sy kol xpndai dpt..hish susah mcm ni..

January 30, 2012 at 11:01 AM

menyusahkan

January 17, 2013 at 4:38 PM

x efisyen lgsg gomen ni. Bila la nak maju. Negara lain sumer hightech. Nak kata xde duit, kaya je aku tgk

January 21, 2013 at 8:00 AM

Kenapa masa mendaftar boleh online tapi menyemak pulak kena hotline aje? Apaaaa lah mcm bodoh pulak yg menjaga di lhdn tu

January 30, 2013 at 2:43 PM

penerima BR1M yang lepas secara automatik tersenarai untuk panggilan ke dua, insyaallah surat akan menyusul untuk mengetahui tarikh, tempat dan masa menerima ataupun akan terima panggilan atau sms..tq sahabat

February 3, 2013 at 7:02 PM

adakah pembayaran akn dideposit ke akaun bnk srkiranya akaun bnk disertakan ketika mengisi borang permohonan secara on line?

February 7, 2013 at 1:36 PM

call tak angkat..mcm mna..?

February 14, 2013 at 11:59 AM

pungkuk nak HARAM...call xdpt buzy kepala abah dia.....

February 15, 2013 at 3:35 AM

Kiranya anda masih tak dapat hubungi pusat khidmat maka anda boleh terus ke Pejabat UMNO Bahagian di mana anda daftar mengundi atau di mana alamat mengundi anda. InsyaAllah mereka akan bantu semak nama anda.
Cara pembayaran di buat adalah secara manual, serahan 'voucher" RM500 akan dibuat pada majlis penyampaian yang ditetapkan hari, masa dan tempat.
di situ anda boleh tunaikan voucher anda atau bawa voucher itu ke bank yang tersenarai sebagai panel pembayar..
saya harap sahabat semua jangan emosi kiranya talian sibuk..maaf d pinta..terus ke pejabat UMNO BHG yang berdekatan.

Anonymous
February 16, 2013 at 7:57 PM

memang kene call ke nak semak status ? nape tak sediakan secara online

julunia
February 18, 2013 at 7:30 PM

Hmmmm..klo pinda tmpt.masud sy tukar alamat mcm mana mau tau tu ha..sbp dulu sy dpt sms..harap thun ne pun sms juga..tdi sy cll pun x dapt..klo kat sah alam..mana ha boli cek

February 19, 2013 at 7:33 PM

akan berlaku kesulitan kiranya kita bertukar alamat dan tidak maklumkan kepada LHDN..sepetutnya pertukaran sebarang maklumat boleh d buat melalui online.

Esok ada BR1M d kelanajaya dan subang jaya, sesiapa yang pernah dapat dalam kawasan Parlimen Kelana Jaya maka sila ke tempat yang sama serti sebelumnya..masa ; 9am hingga 430pm

Anonymous
February 26, 2013 at 2:47 PM

permohonan saya tak di luluskan dengan alasan pendapatan isi rumah melebihi 3k.Apa ke jadahnya... saya mniaga kuih tiap2 ari baru dpt rm20-rm30... mcm banggang ja.. dh tu bila call kt line bebas tol tu memanjang buzy... mcm haram ja

March 6, 2013 at 11:07 AM

Salam. Tahun lepas gagal sbb suami kene tax tp gaji pokok sbenarnya seciput je. Kerja sampai nk mati 24jam 7 ari sminggu buat OT. Time nk buat rayuan langsung tk diberi peluang. Paling tidak dengar dulu rayuan baru tau mcmana situasi sbenar. Kalau dpt boleh la buat modal niaga kecik2 utk ringan kan beban.

March 6, 2013 at 11:16 AM

Salam. Tahun lepas gagal sbb suami kene tax tp gaji pokok sbenarnya seciput je. Kerja sampai nk mati 24jam 7 ari sminggu buat OT. Time nk buat rayuan langsung tk diberi peluang. Paling tidak dengar dulu rayuan baru tau mcmana situasi sbenar. Kalau dpt boleh la buat modal niaga kecik2 utk ringan kan beban.

Anonymous
January 16, 2014 at 8:56 AM

yg mntk br1m ni byk pembangkang...tp geng ni mmg x malu..bab2 duit ni sanggup je pijak pejabat umno tu sebab sanggap duit...haha...dasar x malu n lupa diri! bab kutuk x ingt dunia! tp klu bab duit ninnnndeeeaaaaaa beratur duk dpn skali...dasar pembangkang melahap duit!!!haha...sian. ok la dpt duit br1m...blh stop dl makan kangkung...haha..

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. AAKJ World - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger