Label 10

Home » » #Walk4BN : 12 Hari Berjalan Kaki Dari Kuala Besut-KL !! Jom Kita Bersama !

#Walk4BN : 12 Hari Berjalan Kaki Dari Kuala Besut-KL !! Jom Kita Bersama !

Written By AAKJ on Tuesday, July 30, 2013 | 3:00 PM"Saya pernah berjalan sejauh 380 kilometer dalam empat hari dari Kemaman ke Besut pada 2008 ," demikian akui Mohd.Nor Mat, 48 tahun, anak kelahiran Besut Terengganu.
Oleh itu, katanya inilah perjalanan yang paling jauh(Kuala Besut-Kuala Lumpur/Putrajaya) yang akan beliau cuba lakukan, demi menunaikan nazarnya berikutan Barisan Nasional (BN) dalam Pilihanraya Kecil Dun Kuala Besut, 24 Julai lalu.

Mohd. Nor seorang pekerja rendah am atau ringkasnya Pra, di Yayasan Islam Terengganu cawangan Besut, akan menunaikan impiannya berjalan kaki sejauh lebih 600 kilometer dari Kuala Besut ke Kuala Lumpur atau Putrajaya.


 "Saya akan cuba mengambil masa selama 12 hari bagi menamatkan perjalanan melalui Kuala Besut ke Kuantan dan Kuala Lumpur" katanya. 

Seterusnya baca d SINI


Share this article :

+ comments + 1 comments

Anonymous
July 30, 2013 at 5:48 PM

Memang berdarah KEPERWIRAAN Melayu/Islam, En. Mohd. Nor Mat ini ya! Tapi heran betul kenapa logonya dalam bahasa ORANG PUTEH saja, patut ditukar ke bahasa KEBANGSAAN/MELAYU kita, lepas itu bahasa Jawi (boleh bubuh bahasa mat saleh itu kat bawah dan lebih kecil, untuk mempertahankan KEDAULATAN bahasa Kebangsaan/Melayu kita). Apalagi dengan penghinaan berterusan dari DAPBiAWAK/PKR terhadap agama, bangsa, budaya dan bumi tercinta kita ini, warisan dan korban berzaman (dari sebelum dijajah British lagi) nenek moyang BUMIPUTERA Melayu/Islam dan BUMIPUTERA lain!

Semoga usaha mulia dan berani En. Mohd. Nor Mat ini akan diberkati Allah SWT.

MAKCIK Tempurung – Pertahan Islam dan umatnya, UMNO/PM/Raja-Raja Melayu/Bahasa Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera.

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. AAKJ World - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger