Label 10

Home » , » Kualiti Dakwat Kekal Tidak Terjejas Walaupun Guna Pewarna Makanan

Kualiti Dakwat Kekal Tidak Terjejas Walaupun Guna Pewarna Makanan

Written By AAKJ on Monday, July 1, 2013 | 11:30 AM


Kecoh bila isu dakwat kekal sengaja d timbulkan agar puok kera ni dapat spin lagi isu yang kononnya inilah antara faktor Kerajaan BN memang PRU13 dengan cara menipu..DAKWAT KEKAL !!

Taktik lama yang d gunakan oleh Ahli Parlimen Pakatan Haramjadah, tanya soalan samada bertulis atau lisan hanya sekadar nak dapat sedikit jawapan yang bakal membolehkan mereka mengelirukan rakyat bila d luar dewan..mereka akan spin habis-habisan dan akhirnya segala kebenaran akan d manipulasikan oleh puok kera ni..

"..Kesan ketahanan penggunaan dakwat kekal adalah bergantung kepada individu dan usaha yang dilakukan bagi tujuan menghilangkan dakwat kekal itu.." kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Shahidan Kassim.

Beliau berkata ujian yang dibuat ke atas pegawai Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR)dan pekerja media pada 2 Mei lepas membuktikan dakwat itu kekal seperti yang ditetapkan.
"Tarikh luput dakwat kekal ialah dalam tempoh empat bulan daripada tarikh ia dikilangkan dan diimport dari negara luar," katanya dalam jawapan bertulis kepada soalan Lim Lip Eng (DAP-Segambut) pada persidangan Dewan Rakyat di sini hari ini. 

Soalan itu menyentuh kos perbelanjaan PRU13 dan dakwat kekal. 

Shahidan berkata dakwat itu antara lain dihasilkan dengan menggunakan bahan pewarna makanan yang diluluskan.

Beliau berkata sebanyak RM400 juta telah diluluskan Kementerian Kewangan untuk menampung segala perbelanjaan PRU13 lepas

Aakj : walau apapun bahan campuran yang ada untuk membentuk DAKWAT KEKAL..tak kira apa..kiranya ia membolehkan KEKAL maka apa masalahnya..kalau nak campur dengan pewarna pakaian atau apa saja..so what ?!! nak mengelirukan rakyat pun agak-agak la..PEWARNA MAKANAN PUN ADA YANG KEKAL !!
Share this article :

+ comments + 1 comments

Anonymous
July 2, 2013 at 2:25 AM

byk sgt songel.. haramkan terus... dr dulu lagi org dah kata biometrik.... yg ikuuuuutt haramjadah tu buat apa.. nak oooiiiii

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. AAKJ World - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger