Label 10

Home » , , » Xklusif !! Pendedahan Foto Pengganas Kiram Berlatih Sebelum Ke Lahad Datu !!

Xklusif !! Pendedahan Foto Pengganas Kiram Berlatih Sebelum Ke Lahad Datu !!

Written By AAKJ on Friday, March 22, 2013 | 9:00 AM


Tidak hairanlah jika ada maklumat perisikan yang mendedahkan rancangan sebenar pengganas Kiram ini adalah untuk menyerang seluruh Sabah secara serentak ketika Pilihan Raya Umum berlangsung. Ianya berlaku sebagaimana di Syria yang mana pemberontak dibekalkan senjata oleh pihak ketiga untuk menggulingkan Kerajaan sedia ada. Dan masa pilihan raya adalah masa terbaik untuk pengganas ini untuk mengatur gerak kerana jika mereka berjaya menyerang ketika itu, sokongan dan kepercayaan rakyat terhadap Kerajaan sementara dan pasukan keselamatan akan hilang. 


Alhamdulillah, pasukan perisikan Tentera dan Polis kita yang bertaraf dunia berjaya mengesan pencerobohan ini lebih awal. Namun begitu, terdapat suara sumbang dari bekas-bekas jeneral yang sudah menyokong pembangkang yang menuduh unit perisikan Tentera dan Polis kita gagal. 

Hakikatnya, bekas-bekas jeneral ini tidak tahu apa sebenarnya yang berlaku dan tindakan mereka menyelar unit perisikan pasukan keselamatan hanya untuk mengalihkan isu dan fakta sebenar mengenai apa yang berlaku di Sabah dan demi membodek dan 'cover' bos mereka dalam parti politik yang dipilih. Dalam masa yang sama, Setiausaha Pertahanan Setiausaha Pertahanan Filipina, Voltaire T. Gazmin mengesahkan mereka menemui beberapa bukti yang mengaitkan pemimpin utama pembangkang dengan serangan ini. 

Baca seterusnya d SINI
Share this article :

+ comments + 1 comments

Anonymous
March 23, 2013 at 12:54 AM

Bekas2 Jeneral tu ibarat pengkianat negara,byk rasia kerajaan dia dah tahu cthnya selok belok utk mempertahankan diri jika brtempur.Mungkin itu senjata AnuAr utk pertahankan org tausug melarikan diri,dia ada org yg arif tentang perang.Tapi bekas jeneral xda perasaan kot janji bila pkR dpt mentakbir kerajaan pusat bya di janjikan pangkat dan poket yg penuh.(MATA DUITAN)

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. AAKJ World - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger