Label 10

Home » » NIK AZIZ!! GUNAKAN KALIMAH "LORD" & "JESUS" GANTI "ALLAH" & "RASULULLAH"?

NIK AZIZ!! GUNAKAN KALIMAH "LORD" & "JESUS" GANTI "ALLAH" & "RASULULLAH"?

Written By AAKJ on Saturday, December 29, 2012 | 3:00 PM
Terkejut dan mengucap panjang AAKJ baca kenyataan Nik Aziz dalam Harakah bagaimana terujanya kera sekor ni bila ditawarkan oleh Pope Benedict XVI membenarkan pengikut yang beragama PAS menggunakan kalimah LORD dan JESUS sebagai alternatif untuk menggantikan kalimah ALLAH dan RASULULLAH.


Kota Bharu Dec 2013 - Mursyidul Am Pas, Dato Nik Aziz Nik Mat hari ni membuat kenyataan yang dia telah menerima sepucuk surat dari Pope Benedict XVI pada minggu ini. Antara kandungan surat tersebut ialah TAWARAN Pope kepada Nik Aziz bagi MEMBENARKAN umat Islam di Malaysia mengunakan Kalimah LORD dan JESUS sebagai 'alternatif' kepada Kalimah ALLAH dan RASULULLAH. Tawaran tersebut di buat sebagai mengenang jasabaik parti Pas didalam kejayaannya memperjuangkan pengunaan Kalimah Allah oleh penganut Kristian di Malaysia. Nik Aziz menyatakan perasaan terharunya diatas tawaran Pope itu dan berjanji akan mengkaji dan mempertimbangkan tawaran tersebut dengan sewajarnya. Fatwa berkenaan pengunaan Kalimah Lord dan Jesus sebagai alternatif kepada Kalimah Allah dan Rasullullah akan di keluarkan sedikit masa lagi. - Harakah DailySecara ikhlasnya di sini AAKJ nak tanya berapa orang rakyat Malaysia yang beragama Islam sanggup mennguna pakai istilah LORD dan Jesus bagi menggantikan ALLAH dan Rasulullah.  Mengikut kewarasan akal dan fikiran AAKJ rasanya tak ada seorang pun umat Islam di Malaysia yang sanggup kecuali mereka itu berugama PAS dan PAKATAN HARAM.

Kenapa Pope Benedict XVI masuk campur dalam hal ehwal Islam di Malaysia yang mempunyai perlembagaan cukup teratur dengan Yang DiPertuan Agung sebagai ketua Agama Islam di Malaysia.

Apakah Nik Aziz teruja kerana merasakan dia melebihi Yang Dipertuan Agung? 

Dah nyanyuk ke orang tua ni? Betulkah Pope Benedict XVI mengutus surat pada Nik Aziz?

note; aakj terima bbm dari sahabat tentang apa yang d dakwa dari harakahdaily..kalau salah dari rakan aakj maka salahlah aakj..tapi kalau betul maka gilalah nik aziz hehe..sori nik kalu aakj salah copy..kawan yg hantar tu
Share this article :

+ comments + 11 comments

Anonymous
December 29, 2012 at 3:15 PM

kena siasat betul2 ni baru boleh buat analisis dan kesimpulan, bahaya benar dah ni.....berat berat nanananananananggggg dah

December 29, 2012 at 3:22 PM

Berkenaan Kalimah Allah

http://wubra.blogspot.com/2012/12/berkenaan-kalimah-allah.html

Anonymous
December 29, 2012 at 3:23 PM

Kepada semua pembaca ketahuilah dan percayalah bahawa nik aziz telah diperbodohkan mempercayai surat tersebut datangnya dari pope benedict XVI. Surat tersebut dibuat & dikirim oleh rakyat Malaysia yang nakal sengaja mahu 'mengenakan' nik aziz yang sesungguhnya bebal dan sesat.

Anonymous
December 29, 2012 at 3:29 PM

Demi meraih undi kini dan selamanya Pas SANGGUP buat apa saja!!......nak jalan mudah ke Putra jaya?? ada banyak jalan ikut highway buleh..ikut jalan lama pub buleh dan banyak lagi jalan....Selamat Tinngal Pas.

< EX PAS LEKIR SITIAWAN >

Anonymous
December 29, 2012 at 3:42 PM

Ini yg puak Pas banggakan? Sampai tahap keluar berita? Bawak mengucap balik puak Pas weh.
Sbg contoh (jgn ikut!) insya-jesus. Sahih haram terang2 langgar akidah... Macam org murtad.

December 29, 2012 at 4:22 PM

Hadi dan Nik Aziz tidak terkecuali dari hasutan syaitan dan iblis. Jangan sangka serban panjang adalah penangkis mujarab sepanjang masa....

Dia orang suka tuduh orang lain macam-macam. Orang lain pun apa salahnya bangun peringat sebaris dua kepada mereka berdua, Nik dan Hadi.

Anonymous
December 29, 2012 at 5:06 PM

Aku tak terfikir org tua ni dah tersesat jauh dari yg aku sangkakan. Masyallah !!!! Ya Allah lindungilah kami dari fitnah ulamak akhir zaman ini.

Anonymous
December 29, 2012 at 6:26 PM

Hingga satu ketika..Allah swt akan menurunkan golongan yg berilmu tetapi bukan ahlinya menunjukkan tanda2 kiamat kecil dan wujudnya tentera2 dajal yg bertopengkan ulama..masyaAllah..minta kita dijauhkan..amin

December 30, 2012 at 12:32 AM

apala yg hampa dok merepek nie........

Anonymous
December 30, 2012 at 11:47 AM

disember 2013?

December 30, 2012 at 11:02 PM

POST fitnah yg tiada manfaat.. Rasa mcm BODOH je baca Blog ni..

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. AAKJ World - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger